Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire Michel op podium in wereldbeker triatlon Korea, Jelle Geens valt uit
Claire Michel na haar derde plaats in Tongyeong in 2019 (foto: ITU/Delly Carr)
Hawaii

Claire Michel op podium in wereldbeker triatlon Korea, Jelle Geens valt uit

De Belgische triatleten deden het zaterdagochtend Belgische tijd collectief sterk in de World Cup triatlon van Tongyeong in Korea, met een derde plaats voor Claire Michel. In deze op twee na laatste wereldbekermanche stond er een sprinttriatlon op het programma met 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen. Claire Michel liep bij de vrouwen naar het brons en ook bij de mannen speelde een Belg mee voor de overwinning, maar Jelle Geens viel helaas uit tijdens het lopen.

Claire Michel knap podium

Bij de vrouwen zat Valerie Barthelemy meteen in een goeie positie. Ze kwam als vierde uit het water en ging mee in de aanval op de fiets. Nog voor halfweg kwam een groep van dertig dames terug, met daarbij Claire Michel. In het lopen namen de Japanse titelverdedigster Ai Ueda en de Francaise Sandra Dodet het voortouw. Claire Michel volgde op korte afstand.

Valerie Barthelemy tiende

Dodet won de sprinttriatlon in 57’10 met drie seconden voorsprong op Ueda. Het brons was voor Claire Michel in 57’18. Valerie Barthelemy maakte het feestje helemaal compleet met een knappe tiende plaats in 57’45. Severine Bouchez werd 47ste.

Vanderplancke dertiende

Drie Belgische triatleten stonden aan de start bij de mannen, met Jelle Geens als topfavoriet, maar ook met Erwin Vanderplancke en Christophe De Keyser. CDK zou 38ste worden. Erwin Vanderplancke pakte de dertiende plaats na een goeie wedstrijd. Jelle Geens speelde de hele tijd mee voor de overwinning in een enorm grote kopgroep op de fiets.

Vermoeide Jelle Geens valt uit

In het lopen was hij de uitgesproken favoriet. De winnaar van de WTS Montreal eerder dit jaar begon samen met Erwin Vanderplancke op kop van de 5 km lopen. Maar na de eerste kilometer zakte Jelle plots weg en even later stapte hij uit de wedstrijd. “Ik was gewoon vermoeid na een lang seizoen. Ik voelde me de laatste twee weken heel moe. Waarschijnlijk heb ik net iets te veel getraind voor het einde van het jaar. Ik heb geraced om te winnen en misschien een beetje tegen beter weten in proberen mee te gaan met de kop, maar ik stond volledig geparkeerd op de klim. Ik heb heel veel getraind in Spanje, maar aan het einde met fiets gevallen en slechte nachten gehad. En dan met die reis erbij was ik serieus vermoeid. Een weekje rusten kan veel doen tegen volgende week,” aldus Jelle.

De winst ging naar de Amerikaan Matthew McElroy in 51’25. De Spanjaard David Castro werd tweede en Kevin McDowell zorgde voor een tweede Amerikaanse medaille. Erwin Vanderplancke werd beste Belg op de dertiende plaats in 51’58.

Er staan nog twee wereldbekers op het programma, op 26 oktober in Miyazaki in Japan en op 3 november in Lima in Peru.

Uitslagen Tongyeong 2019