Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck pakt vijfde zege van 2019 in Challenge Mallorca
Nieuws

Pieter Heemeryck pakt vijfde zege van 2019 in Challenge Mallorca

Triatleet Pieter Heemeryck heeft op indrukwekkende wijze de Challenge Peguera-Mallorca gewonnen, een triatlon over de halve afstand, nadat hij de tegenstand op een hoopje had gefietst. Het is voor ‘De Reiger’ al de vijfde Challenge overwinning van het seizoen, waardoor hij nu ook zo goed als definitief zeker is van de eindzege in de Challenge World Bonus en de bijhorende 30.000 dollar.

Na overwinningen in Salou, Gran Canaria, Geraardsbergen en een maand geleden nog in Davos stormde Pieter op de fiets naar zijn vijfde Challenge-titel van het seizoen. De Challenge van Paguera was nochtans sterk bezet, maar hardrijders als Thomas Steger, Ruedi Wild en Jan Stratmann kregen ruim zes minuten aangesmeerd en mede-topfavoriet Pablo Dapena volgde na 90 km fietsen al op bijna tien minuten, nadat hij ten val kwam.

In het lopen verloor Robert Kallin, die als tweede van de fiets kwam, al snel wat tijd. Hij zou buiten de top-10 finishen. Thomas Steger en Ruedi Wild knabbelden iets van de achterstand af maar dichter dan 5’30 kwamen ze niet. Dapena rukte nog op naar de vierde plaats maar ook de BMC-Vifit atleet kon onze landgenoot niet meer bedreigen. Pieter pakte een verdiende vijfde Challenge zege in 3u49’57. Thomas Steger werd op iets meer dan vier minuten tweede in 3u54’13. Ruedi Wild pakte de derde plaats in 3u56’09.