Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet overleden tijdens zwemmen in Challenge Peguera-Mallorca
Nieuws

Triatleet overleden tijdens zwemmen in Challenge Peguera-Mallorca

Het nieuws dat Pieter Heemeryck zijn vijfde Challenge triatlon van 2019 gewonnen heeft, verbleekte bij het trieste nieuws dat zaterdagochtend een triatleet overleden is tijdens het zwemonderdeel van de Challenge Peguera-Mallorca. “Als ik had geweten dat er iemand overleden is, had ik zeker mijn overwinning niet gevierd,” reageerde Pieter. Het zou om een Britse brandweerman van 45 gaan die in de laatste 600 meter van de 1,9 km zwemmen in de problemen kwam…

“Had ik het geweten, had ik mijn zege niet gevierd”

Pieter Heemeryck was duidelijk niet op de hoogte van het overlijden eerder in de wedstrijd en vierde zijn overwinning uitbundig. Achteraf was hij wel enorm onder de indruk. “Als ik had geweten dat er iemand overleden is, had ik zeker mijn overwinning niet gevierd. Mijn gedachten gaan uit naar zijn familie en vrienden.”

Belgische atleten over ruwe zee

Volgens deelnemende atleten was het een enorm zwaar zwemnummer in de hoge golven. Vincent Van De Walle moest zelfs op schoolslag overschakelen om het zicht te bewaren en de laatste golven te bedwingen. En ook Jeffrey Sanders had het over een lastig zwemnummer. Ook hij was onder de indruk van het overlijden.

Sportieve gaat door, feesten zijn afgelast

Het zou gaan om een 45-jarige Britse brandweer die in de laatste 600 meter in de problemen kwam. De redders op het water haalden de Brit nog in hun boot en pasten hartmassage toe, maart ze konden de triatleet niet meer redden. Verdere details gaf de Challenge organisatie niet vrij: “Met veel verdriet moeten wij mededelen dat de organisatoren van Challenge Peguera Mallorca zojuist het overlijden van een atleet bekend maakten. De atleet benodigde medische zorg tijdens het zwemonderdeel en is met spoed behandeld door de hulpdiensten van het evenement. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden, voor wie wij er zullen zijn.”

“We werken eraan met de beveiliging en lokale autoriteiten om de details boven te krijgen. De sportieve evenementen – inclusief de award ceremonies – zullen doorgaan. Feest evenementen zijn afgelast. Uit respect voor de familie zullen wij hier verder niet op reageren,“ aldus de organisatie.