Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet vlaggendrager bij openingsceremonie Military Games in China
Simon De Cuyper leidt de Belgische militaire delegatie binnen in het stadion van Wuhan (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D'haene)
Nieuws

Triatleet vlaggendrager bij openingsceremonie Military Games in China

Wat een eer voor triatleet Simon De Cuyper toen hij de Belgische vlag mocht dragen tijdens de openingsceremonie van de Military Games in China. In het indrukwekkende sportstadion van Wuhan verzamelden meer dan tienduizend toeschouwers om de militaire delegaties van 109 landen te verwelkomen. De Belgische militaire triatlonploeg wil ook in deze 7 militaire wereldspelen sterk scoren, maar we moeten lang wachten op medailles, want triatlon staat pas op de slotdag op het programma.

Twee medailles in Korea

In de vorige militaire wereldspelen in Korea was triatlon goed voor twee van de in totaal vijf Belgische medailles. Marten Van Riel pakte toen zilver achter Pierre Le Corre. Simon De Cuyper viel net naast de medailles, maar per ploeg pakte België de bronzen medaille. Ook dit jaar staat er een sterke delegatie aan de start op de laatste dag van de militaire wereldspelen in China, op 26 oktober.

Mooie eer voor Simon De Cuyper (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D’haene)

Onze redacteur Gert-Jan D’haene is als media manager voor Defensie aanwezig en zal de komende dagen uitgebreid aandacht hebben voor de Belgische triatlonploeg, waarbij Marten Van Riel later deze week nog aansluit, aangezien de zilveren medaille winnaar van 2015 zondagmidag nog aan de slag gaat in de Super League triatlon in Malta.

Indrukwekkend stadion in Wuhan voor de militaire wereldspelen (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D’haene)