Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seppe Odeyn verpulvert tegenstand in Reuzen van Wetteren cross duatlon
Seppe Odeyn wint Reuzen van Wetteren (foto: Monique Verboven)
Multisports

Seppe Odeyn verpulvert tegenstand in Reuzen van Wetteren cross duatlon

Seppe Odeyn heeft zondag met een overtuigende voorsprong van meer dan acht minuten de Reuzen van Wetteren gewonnen, naast zijn Hel van Kasterlee, die Seppe al zeven keer op rij won, de enige long distance cross duatlon in ons land. Seppe was duidelijk de beste over de 9 km lopen, 45 km mountainbiken en 6 lm lopen. Bij de vrouwen ging de winst naar Lien Lanssens.

Met de XL cross duatlon van Wetteren mogen we zeggen dat het winterseizoen echt gestart is. Met wisselende weersomstandigheden kregen we een loodzware maar fijne race. Een technisch doch snel parcours, een mooie afstand en een breed deelnemersveld: dat is de succesformule van de Reuzen Van Wetteren. 

Seppe Odeyn meteen los

In de eerste loopproef van 9 km wist Seppe Odeyn onmiddellijk de wedstrijd naar zijn hand te zetten door zichzelf een bonus van 45 seconden te schenken. Tom Steenackers en Simon Stevens konden initieel de schade beperken, maar tijdens de 45 km op de mountainbike kon Odeyn een voorsprong van zes minuten bijeen rijden.

Seppe Odeyn on fire in Wetteren (foto: Rita Thienpondt)

Voor de twee overige plaatsen van het podium kwamen er zich nog een hoop atleten moeien. Pieter Ooms, Stijn Huys en Simon Van Roy reden op een lastig parcours naar het achtervolgende duo. En zo kregen we een spannende strijd achter de zevenvoudige winnaar van de Hel Van Kasterlee. Tom Steenackers en Simon Stevens konden opnieuw hun straffe loopbenen aanspreken in de afsluitende 6 km en in die volgorde dan ook de tweede en derde plaats op hun naam schrijven. 

Alweer Lien Lanssens die wint

Bij de dames was het uitkijken of favoriete Lien Lanssens net als vorig jaar deze prestigieuze cross duatlon op haar palmares zou kunnen schrijven. Bij aanvang bleek Saïda Hollevoet roet in het eten te gaan gooien, maar door een sterk staaltje fietswerk kon Lanssens orde op zaken zetten.  Hollevoet zakte op het mountainbike parcours verder weg naar een uiteindelijke vierde plaats, waardoor Sofie De Wulf en Greet Persoon de podiumplaatsen mochten aanvullen. 

Lien Lanssens won voor de tweede week op rij, nadat ze vorige week de Bossenduatlon van Lembeke had gewonnen. Lien was de beste in Wetteren in 3u27’13. Sofie De Wulf werd knap tweede in 3u30’39. Greet Persoon werd in 3u38’50 derde.

Uitslagen Reuzen van Wetteren 2019 LD

De Reuzen van Wetteren is voor elk wat wils, en dus kregen we ook een leuke strijd op de korte afstand. Verrassend kwamen Riken Ost en Timothy De Vos na 3 km lopen als eersten de wisselzone binnen. Niet veel later bestormden Simon Pauwels, Kevin Strubbe en Gianni Vanhooren T1 om de achtervolging in te zetten. Met slechts 15 km af te werken op de mountainbike zou deze wedstrijd dus bepaald worden door details en vorm van de dag.

Simon Pauwels snelste loper op korte

Het was Anthony Dierickx die duidelijk het allerbeste uit de voeten kon met de fiets en als leider van de wedstrijd binnenreed in de tweede wissel. Kort daarop volgde Simon Pauwels, die uiteindelijk de hardrijder nog te pakken kreeg in de afsluitende 3km en hem naar huis zou sturen met de zilveren medaille. In een rechtstreeks duel voor brons haalde Gianni Vanhooren, ditto als in 2018, het voor Kevin Strubbe. 

Cindy Flameyn wint

Bij de dames was het jeugd boven op deze korte afstand. 12BO4 -atlete Cindy Flameyn liep vanaf het startschot aan de leiding. Jana De Ryst en Kjenta Groeninckx kwam wel korter tijdens het fietsen, maar konden het gat net niet dichten waardoor Flameyn de eerste plaats kon veiligstellen in de tweede loopproef. De Ryst had nog een sneller paar loopbenen in huis en mocht als tweede dame het podium op voor de Jeugd A-atlete Kjenta Groeninckx. 

Uitslagen Reuzen van Wetteren 2019 korte afstand

http://results.myvtdl.be/print?type=scratch&event=1491