Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sterke lopers kloppen cross duatlon specialisten in Bossenduatlon Lembeke
Podium Bossenduatlon Lembeke (foto: 3athlon.be/Johan Tack)
Multisports

Sterke lopers kloppen cross duatlon specialisten in Bossenduatlon Lembeke

De 21ste bossenduatlon van Lembeke blijft een populaire wedstrijd, met dit jaar maar liefst 198 inschrijvingen, inclusief de drie jeugdreeksen en een nieuwe duo-reeks met 20 duo’s aan de start. Specialisten Glen Vandevyvere en Dieter Staelens, winnaars van de vorige edities in 2018 en 2017, Kevin Strubbe en PJ Penne waren dit keer niet aan het feest, wel plaatselijk favoriet Pieterjan Roeygens.

Het eerste lopen ging meer dan 30 seconden sneller dan verleden jaar. Als je rekent dat Jarne De Waele maar 11’45 deed over zijn 3,2 km + wissel, dan verschiet je niet dat Kevin Strubbe en Pieterjan Penne direct op achtervolgen waren aangewezen.

Kevin Strubbe overkop

Er vormde zich in de eerste van drie fietsronden een groepje van 4 met bijna 30” voorsprong, daarna volgde een tweede groep met onder andere PJ Penne. Kevin Strubbe en Dieter Staelens volgden nog 15” later. Jarne was een mindere fietser en viel ver terug maar maakte in het tweede lopen weer 20 plaatsen goed.

Kevin Strubbe was goed aan het oprukken maar ging tijdens het fietsen over kop en kwam pas als 15de binnen. Glen Vandevyvere was ondertussen wel als eerste vertrokken uit de fietsstalling maar had een minder tweede lopen en verloor vier plaatsen.

Pieterjan Roeygens wint in Lembeke (foto: 3athlon.be/Johan Tack)

Pieterjan Roeygens wint

Om de overwinning ging het uiteindelijk tussen triatleet PJ Penne en plaatselijke helden Pieterjan Roeygens en Steven De Muyt. De Muyt is een Lembekenaar en vaste deelnemer aan de Bossenduatlon. Elk jaar wordt hij beter en schuift hij een aantal plaatsen op. Hij werd knap derde in 55’52. Zeven seconden voor hem pakte PJ Penne de tweede plaats. Want in het lopen stond er geen maat op Pieterjan Roeygens, de oudste van drie broers die allen bekend staan als sterke lopers. Jongste broer Lodewijk was al eens derde in 2014 in Lembeke. Pieterjan won de wedstrijd in 55’37 met acht seconden voorsprong op Penne.

Podium vrouwen Bossenduatlon Lembeke (foto: 3athlon.be/Johan Tack)

Lien Lanssens wint overtuigend

Bij de dames was er Lien Lanssens die voortdurende aan de leiding lag. Ze schoof tussen de mannen steeds op naar voor, op een minuutje gevolgd door Valérie Vincent. Lien won overtuigend in 1u04’41. Valerie Vincent werd tweede in 1u06’06. Greet Persoon werd derde in 1u07’32.

Uitslag Bossenduatlon Lembeke 2019