Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten Van Riel net naast podium in Super League triatlon in Malta
De spurt om de derde plaats in de Super League triatlon in Malta met Hayden Wilde en Marten Van Riel (foto: Super League Triathlon/Tommy Zaferes)
Nieuws

Marten Van Riel net naast podium in Super League triatlon in Malta

Een week voor de triatlon op de militaire wereldspelen in China heeft Marten Van Riel laten zien dat hij klaar is voor een nieuwe medaille voor Defensie met een knappe vierde plaats in de finale van het Super League weekend in Malta. Zaterdag werd Marten al tweede in de halve finale en zondag viel hij in de sprint tegen Hayden Wilde net naast het podium in de finale op de Equalizer.

Korte tijdrit met minieme verschillen

De Equalizer bestond uit twee onderdelen. Na een korte tijdrit van 4 km op de fiets bleken de verschillen miniem, vooral omdat de organisatie de tussentijd gebruikte na drie ronden omdat Gustav Iden te snel werd binnengestuurd en Vincent Luis en Kristian Blummenfelt aan een ronde te veel begonnen.

Marten Van Riel in de tijdrit tijdens de Equalizer in de Super League triatlon in Malta (foto: Super League Triathlon/Tommy Zaferes)

Marten in kopgroep van vijf

Alles was dus te herdoen in het tweede deel van de Equalizer, bestaande uit 300 meter zwemmen, 4 km fietsen en 1600 meter lopen… en dit twee keer na elkaar. Marten Van Riel maakte deel uit van een selecte kopgroep met Vincent Luis, Hayden Wilde, Kristian Blummenfelt en Gustav Iden. Deze vijf hadden zich afgescheiden in de 1,6 km lopen en doken samen opnieuw het water in voor nog eens 300 meter zwemmen. Luis trok in het zwemmen in de aanval, maar Blummenfelt en Van Riel brachten de rest terug in het fietsen.

Marten vierde in sprint tegen Wilde

Zo kregen we een superspannende loopfinale. Als winnaars van hun halve finale op zaterdag mochten Luis en Blummenfelt genieten van de zogenaamde ‘shortcut’ waardoor ze sneller dan de anderen mochten afdraaien naar de finish. De twee liepen al een stukje vooruit en vochten samen voor de overwinning. Wereldkampioen Vincent Luis haalde het voor Kristian Blummenfelt. Uiteindelijk mocht de Nieuw-Zeelander Hayden Wilde mee op het podium door in de laatste rechte lijn de sprint om de derde plaats te winnen tegen een sterke Marten Van Riel.

Nog 1 week voor militaire wereldspelen

Die mag nu een paar dagen rusten en gaat dan zaterdag 26 oktober vol aan de bak, op zoek naar een nieuwe medaille op de militaire wereldspelen in China. Daar werd in de nacht van zaterdag op zondag de openingsceremonie gehouden, met Simon De Cuyper als vlaggendrager.