Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Ik voel het als triatleten goed zijn” – Ironman toppers werken met Belgische osteopaat
Extra

“Ik voel het als triatleten goed zijn” – Ironman toppers werken met Belgische osteopaat

De Belgische top-osteopaat Gunther Knockaert krijgt internationale wereldtoppers als Patrick Lange, Sebastian Kienle, Laura Philipp en wereldkampioene Anne Haug op zijn behandelingstafel. Als je de live reportage van 3athlon.be hebt gevolgd tijdens het wereldkampioenschap Ironman triatlon in Hawaii, dan zag je het filmpje al voorbijkomen, maar we wilden graag nog wat extra aandacht schenken aan de bij ons nog veel te weinig bekende osteopaat Gunther Knockaert. Die leeft en werkt grotendeels in Lanzarote en heeft sinds hij Luc Van Lierde begon te begeleiden heel wat naam gemaakt onder de wereldsterren van de triatlon. “Ik voel het als toppers goed zijn, dan voelen hun spieren droog aan…”

“Dankzij Luc is de bal aan rollen gegaan”

Gunther Knockaert was voor de twaalfde keer op het WK Ironman in Hawaii. “Sinds 2007 ben ik naar hier beginnen komen, met Luc Van Lierde,” legt Gunther uit. “In 2009 ben ik opnieuw met Luc naar hier gekomen en sindsdien elk jaar. Nu evolueert dat naar meer Duitse, internationale atleten. Dankzij Luc is de bal beginnen rollen. En uiteindelijk zit je in Duitsland, Australië, Denemarken, behalve in Belgie…”

“Al 23 jaar in Lanzarote”

In eigen land zien we Gunther niet vaak. Hij leeft en werkt in Lanzarote. “Ik heb mijn ouders nog in Belgie en jaarlijks kom ik nog langs. Maar ik woon al 23 jaar in Lanzarote. Ik ben er 46 dus de helft van mijn leven zit ik al in Lanzarote. Ik werk in Club La Santa, waar we 1600 clienten hebben. Er is altijd wel iemand die een probleem heeft en die komen dan bij mij terecht. Bijvoorbeeld het Erdinger team, die atleten komen dan onder mijn handen terecht.”

“Lange, Kienle, Dreitz, Haug, Philipp…”

In Kona heeft Gunther een aantal wereldtoppers mogen behandelen. “Hier ben ik onder andere bezig met Patrick Lange, Sebastian Kienle, Andy Dreitz, bijna allemaal Duitsers, ook Laura Philipp en Anne Haug. Ik werk nog met een paar Denen zoals Daniel Bakkegard en Maja Stage Nielsen, maar het zijn vooral Duitsers. Dat is ook de grootste groep hier, he, met 19 profs aan de start.”

Uiteraard supportert Gunther voor zijn atleten, al blijft er een band met Bart Aernouts. “Bart is ook nog bij mij in behandeling geweest en hij wordt gecoacht door Luc Van Lierde, dus daar heb ik ook nog wel een boontje voor. Van mij mag de beste winnen, als het maar een Belg of een Duitsers is, en als het maar geen Australier is,” lacht Gunther.

“Als toppers goed zijn, voelen ze droog aan”

Vooraleer hij zijn pronostiek meegeeft, laat Gunther weten dat hij voelt wanneer iemand als een Patrick Lange in topvorm is. “Ja, dat voel je wel. En gedurende de hele week hier groeitn dat ook. Naargelang de week vordert, voelen die mannen anders aan dan vandaag en gisteren. Als de laatste behandelingen ‘droog’ aanvoelen, dan is het een precisie-manipulatie. Je voelt dat in je handen dat die mannen klaar zijn.”

“De laatste twee dagen, benen omhoog”

Gunther gelooft in rust de laatste dagen voor de wedstrijd. “Ik geloof niet zo in het fenomeen van de spieren onder spanning zetten en “wake-up runs”. Ik ben er geen fan van. Dat levert stress op en stress zorgt voor toxines in het lichaam. En die moet je kunnen drainen. Als je dan nog gaat lopen, dat brengt enkel extra toxines mee. Maar dat is mijn mening. Ik zou me vooral rustig houden. De training is gedaan. Als je de laatste twee dagen niets doet, dat komt je enkel maar ten goede. Ik zou niks meer doen, enkel benen omhoog,” aldus Gunther.