Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alexandra Tondeur wint Ocean Lava Lanzarote… achter vier mannen
Alexandra Tondeur wint Ocean Lava Lanzarote triatlon (foto: Ocean Lava Lanzarote)
Nieuws

Alexandra Tondeur wint Ocean Lava Lanzarote… achter vier mannen

Alexandra Tondeur besloot last minute om aan de start te komen van de Ocean Lava Lanzarote, een triatlon over de halve afstand en als topfavoriete won ze de wedstrijd overtuigend. Slechts vier mannen waren overall sneller dan Alexanda The Great, die daarmee haar eerste overwinning voor haar nieuwe club Jodoigne Endurance Triathlon Team.

Tondeur vijfde overall

Bij de mannen won Luis Hernandez in 4u10’28 met een voorsprong van 13 minuten op Pavel Castro. Jairo Perez werd derde in 4u26’31 en de vierde plaats ging naar Marco Antonio Santana in 4u29’21. Iets meer dan een halve minuut later geen mannen meer, wel de eerste vrouw die zich meldde. Alexandra Tondeur werd schitterend vijfde overall in een sterke tijd van 4u29’59.

Nog twee Belgische in top-10

Op de tweede vrouw was het dertien minuten wachten. Zaira Lorenzo pakte de tweede plaats in 4u43’30. Dacil Hernandez werd derde in 4u48’25. Bij de vrouwen finishten nog twee Belgische triatletes in de top-10. Annick Vande Kerckhove werd zevende in 5u32’12. Annelies De Blauwe pakte de negende plaats in 5u41’14.