Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jonas De Wachter en Rodolphe Von Berg winnen age group 70.3 IM Marrakesh
Jonas De Wachter kwalificeert zich voor het WK in Taupo 2020
Nieuws

Jonas De Wachter en Rodolphe Von Berg winnen age group 70.3 IM Marrakesh

In de 70.3 Ironman van Marrakesh deden de Belgische age group triatleten het uitstekend, met op kop Jonas De Wachter en Rodolphe Von Berg, die in hun leeftijdscategorie de winst pakten en een ticket grepen voor het WK 70.3 Ironman in Taupo, Nieuw-Zeeland 2020. Bij de pro’s was de Franse triatleet Kevin Maurel de verrassende winnaar. Lisa Hutthaler won bij de vrouwen.

https://www.facebook.com/jonas.dewachter.9/videos/10217244044467523/

Tweede halve triatlon van De Wachter

Voor Jonas De Wachter was het nog maar zijn tweede halve triatlon en dat ging de SP&O atleet uit Mechelen erg goed af. Na een goed zwemnummer fietste hij aan kop van zijn age group. Maar in de halve marathon was hij niet op de hoogte van zijn rangschikking en dus bleef hij doorgaan. “Na de finish kreeg ik te horen dat ik in mijn age group vlot gewonnen was en dat ik vijfde overall was bij de age groupers… Nooit van kunnen dromen. Ik kijk dus alleen maar met een blij gevoel terug op deze dag en zal deze wedstrijd nooit vergeten. Het was een avontuur door de woestijn, de bergen, typische Marokkaanse dorpjes, langs kamelen en dromedarissen helemaal richting het grote Marrakech,” aldus een blije Jonas. Hij won de M18 age group in 4u14’19. In dezelfde categorie werd Timothe Van Wassenhove vierde in 4u33’32.

Rodolphe Von Berg pakt slot voor Taupo

Rodolphe Von Berg liet nog maar eens zien waar de sterke genen van zoon Rudy Von Berg (beloftevolle pro in het Ironmancircuit) en dochter Olympia Indiana vandaan komen. Hij won de M60 categorie in een sterke tijd van 5u02’52, met dertien minuten voorsprong op de nummer twee. Ook hij mag volgend seizoen naar het WK in Nieuw-Zeeland.

Jonas De Wachter met Dieter Moens en Ninke Meynen samen met pro Tim Don op de foto in Marrakesh

Ninke Meynen 2de achter Franse pro

Verder was er nog een zevende plaats voor Erik Vanhove in 4u30’59 in de M30 categorie. Guy Achten werd knap vierde bij de M40 in 4u30’34. Bij de vrouwen werd Ninke Meynen achtste overall bij de age groupers. Met een tijd van 5u10’48 werd ze knap tweede in de F25 categorie, die gewonnen werd door de Franse profatlete Marion Legrand, die dit jaar nog vierde finishte op het WK duatlon in Pontevedra. In dezelfde categorie was er nog een vierde plaats voor Valerie Kesselaers in 5u31’47. Nathalie Thirion werd vierde bij de F45 in 5u44’48.