Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Winst in Ironman Maleisie… Javier Gomez gaat voor dubbel: Tokyo en Kona
Javier Gomez won in 2019 nog de Ironman Maleisie (foto: Ironman)
Nieuws

Winst in Ironman Maleisie… Javier Gomez gaat voor dubbel: Tokyo en Kona

Hoewel Javier Gomez in volle voorbereiding is om zich te kwalificeren voor de olympische triatlon in Tokyo, heeft hij afgelopen weekend wel de Ironman van Maleisie gewonnen en tegelijkertijd zijn slot voor het wereldkampioenschap Ironman in Hawaii verzilverd. Het is dus duidelijk dat de Spaanse meervoudige wereldkampioen op twee paarden wed in 2020. Wij zijn zeer benieuwd of het hem gaat lukken. Oh ja, hij brak ook nog even het parcoursrecord.

Javier Gomez haalde het in Maleisie van de revelatie van het voorbije WK Ironman in Kona, Philipp Koutny. Met een tijd van 8u18’59 brak Javier bij zijn eerste Ironman-zege het parcoursrecord. Koutny werd tweede in 8u24’19 en de Braziliaan Thiago Vinhal werd derde in 8u31’16. De eerste Belg was Francois Verlaine op de 46ste plaats bij de age groupers in 10u28’29.

Winnares niet gehuldigd

Bij de vrouwen was de Nederlandse Tessa Kortekaas de winnares nadat leidster Jolecyn McAuley zichzelf helemaal opblies en ondanks 13 minuten voorsprong uit de race verdween. Kortekaas was de beste pro-triatlete in 9u43’20 maar dat was niet voldoende om de wedstrijd te winnen. Overall was namelijk de Japanse age group triatlete Maki Nishioka de snelste. Maki kwam na 9u37’46 over de streep, maar mocht niet mee op het podium. Dat laatste leverde Ironman alweer heel wat kritiek op. Want al is een pro-race natuurlijk een heel andere wedstrijd, toch kon het feit dat Nishioka niet meteen gehuldigd werd op heel wat commentaar rekenen. De beste Belgische was Laetitia Theus. Zij werd 15de bij de age groupers in 11u31’26.

Gomez: “Mik pas in 2021 op winst in Kona”

Javier Gomez was tevreden met zijn eerste Ironman overwinning. “Dit waren de meest extreme weersomstandigheden waarin ik ooit een race heb gedaan,” reageerde Javier. “Ik heb me het hele jaar gefocust op de kortere afstand met het oog op de Olympische Spelen in Tokio 2020. Maar ik wou me graag nog eerst kwalificeren voor Hawaii zodat ik in 2020 nog een extra jaar ervaring kan opdoen. In 2021 wil ik vol voor de wereldtitel gaan in Kona,” aldus Javier.