Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten Van Riel klaar voor debuut op Ironman 70.3: “Alleen overwinning telt.”
Foto's Defensie / Ritchie Sedeyn
Nieuws

Marten Van Riel klaar voor debuut op Ironman 70.3: “Alleen overwinning telt.”

Ondertussen is Marten Van Riel na zijn zilveren medaille op de Military World Games opnieuw in het land maar niet voor lang meer. Weldra trekt de Cécémel-Sportoase- atleet opnieuw oostwaarts want zondag maakt Van Riel zijn debuut op de halve afstand met zijn deelname aan de Ironman 70.3 van Xiamen in China. Wij belden hem voor zijn vertrek alvast op voor een kort gesprek.

Ziekte brengt vraagtekens

“De voorbereiding verloopt best wel goed. Ik heb natuurlijk heel weinig echt specifiek getraind voor deze halve maar ik beschik wel over een goede basisconditie door mijn trainingen voor de Olympic Distance races. De voorbije weken nam ik deel aan races zoals de superleague wat met zijn unieke format uiteraard helemaal iets anders is dan een ironman 70.3 maar ik ondervond er wel dat de algemene conditie zeer goed is. Spijtig genoeg ben ik sinds mijn terugkeer van de Military World Games wel wat ziek. Een verkoudheid met wat andere symptomen dus het was voor mij niet de makkelijkste week. Maar rusten kan ik niet dus heb ik gewoon doorgetraind, de aard van het beestje zeker… Hopelijk brengen de volgende dagen beterschap zodat ik 100 precent ben tegen de start van de race dit weekend.”

Vol voor overwinning

Ik heb alvast heel veel zin om te knallen en verwacht dan ook veel van mijn debuut op de halve afstand. Het doel is uiteraard om mij te kwalificeren voor het WK Ironman 70.3 dat volgend jaar in Taupo, Nieuw-Zeeland plaatsvindt maar dat wordt niet makkelijk. Er is bij de PRO’s slechts een slot en het deelnemersveld is toch wel vrij sterk met oa. Josh Amberger, Tim Reed (winnaar WK 70.3 3016) en Pete Jacobs (Winnaar WK Hawaii 2012) aan de start. Maar conditioneel denk ik wel dat ik zeker mijn mannetje moet kunnen staan tussen deze atleten. Mijn grootste tegenstander voor de wedstrijd ben alvast ikzelf. Mij in toom houden voor de wedstrijd is veelal niet mijn sterkste kant en dat is nu toch wel essentieel. Ook op vlak van voeding tast ik nog in het duister dus hopelijk verloopt daar alles volgens plan. Als deze factoren meezitten moet ik zeker een gooi kunnen doen naar het ticket en dus ook de overwinning.

Geen plan B

De keuze voor Xiamen is puur kalendergebonden. Toevallig paste deze race perfect in mijn programma omdat ik hierna perfect de rest van de maand kan uitrusten voordat ik in december opnieuw helemaal toeleef richting volgend seizoen. Ik ben sowieso geen fan van te vroeg mijn off-season aan te vatten en deze wedstrijd houdt mij dus nog extra gemotiveerd om te blijven trainen. Een plan B is er alvast niet want na China ligt mijn volle focus opnieuw richting de olympische afstad waar in 2020 uiteraard mijn grootste doel de Olympische Spelen in Tokyo zal zijn.