Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bert Jammaer debuteert in de cross: “Veldlopen in functie van korte triatlons”
Bert Jammaer in de cross van Bonheiden, vlak voor trailrunner Bert Kempenaers (foto: Sven Janssens)
Multisports

Bert Jammaer debuteert in de cross: “Veldlopen in functie van korte triatlons”

Triatleet Bert Jammaer maakte een opmerkelijk debuut in de cross van Bonheiden, bij de start van het veldloopseizoen begin november. “Ik laat deze winter mijn zonen een aantal crossen lopen en waar zij starten, daar neem ik ook deel aan een wedstrijd in mijn leeftijdscategorie”, vertelde Jammaer na zijn crossdebuut bij de masters. De 39-jarige triatleet legde beslag op de vierde plaats op het snelle en vlakke parcours in Bonheiden. Wij spraken met de tweevoudige winnaar van de Ironman Lanzarote over veldlopen, over long distance triatlon en over zijn nieuwe triatlonclub voor 2020…

Met spikes zat er zelfs meer in

In Bonheiden liepen de masters of veteranen vanaf 35 jaar iets meer dan 6 kilometer over gras en bospaden. En dat was aanpassen voor Bert. “Met spikes aan de voeten, was ik misschien nog wat dichter geëindigd. Ik moet me zeker een paar aanschaffen om meer grip te hebben en sneller langs de bochten te kunnen lopen,” vertelt Bert.

Jammaer moest vier junioren laten voor lopen in de Antwerpse regionale veldloop-opener van het seizoen. In veldlopen van de Vlaamse atletiekliga (VAL) waar je ook zonder een VAL-nummer of licentie kan aan deelnemen, lopen de 35- tot en met 49-jarigen samen met de 17- en 18-jarige junioren in dezelfde wedstrijd.

Bert Jammaer wordt vierde in de veldloop van Bonheiden (foto: Sven Janssens)

Geen Ironman in 2020

“Ik doe die veldlopen puur in functie van de kortere triatlonwedstrijden,” legt Bert uit. “Een Ironman-deelname is niet aan de orde in 2020. Daarvoor is het verschil met mijn oude niveau op die lange afstand te groot”, verklaart de Antwerpse brandweerman die in 2008 en 2009 de prestigieuze Ironman van Lanzarote won.

Triatlon blijft in het bloed zitten bij Bert. “Volgend jaar sta ik wel aan de start van de Challenge Geraardsbergen, dat vind ik een toffe wedstrijd. En ook dicht bij huis, in Brasschaat en Antwerpen ben ik van de partij, ik blijf gepassioneerd door de triatlonsport.”

Jeugdwerking bij SP&O Mechelen

En dat zal in 2020 in de kleuren zijn van het Mechelse SP&O. “Mijn twee zoontjes zitten daar al in de club en ik ben betrokken bij de jeugdwerking. De bedoeling is dat ik volgend jaar voor SP&O ook deelneem aan de ploegenwedstrijd. Ik wil mij nuttig maken voor het team, ook als helpende hand bij de jeugd,” besluit Jammaer. Op 11 november komt hij normaal aan de start van de veldloop in Mechelen.