Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Cyclocross kampioen wint duatlon op Superprestige parcours in Ruddervoorde
Multisports

Cyclocross kampioen wint duatlon op Superprestige parcours in Ruddervoorde

Ex-veldrijder Klaas Vantornout heeft zondag op het parcours van de superprestige veldrijden in Ruddervoorde de cross-duatlon gewonnen. Slechts een veertigtal atleten daagden op, mogelijk ook door de concurrentie van de populaire Hetric Challenge in Lichtaart op dezelfde dag. En zo kreeg Klaas Vantornout een unieke kans op een verrassende zege in zijn post-cyclocross carriere. Bij de vrouwen stond er geen maat op Sofie Foulon…

Sofie Foulon ondanks valpartij

Sofie Foulon maakte het verschil op het technische parcours waar vorige week ook de Superprestige cyclocross van Ruddervoorde werd gereden… en gelopen, want er was opnieuw meer dan voldoende modder. Zelfs een valpartij, met een kapotte shifter en een pijnlijke knie tot gevolg, kon Sofie niet afstoppen. In het lopen lag ze nog tweede achter een sterke Cindy Flameyn, maar na twee van de vijf rondes fietsen pakte ze de leidersplaats om die niet meer af te staan. Cindy Flameyn werd tweede.

Sofie Foulon op weg naar winst in Ruddervoorde (foto: Pascale Delaere)

Klaas Vantornout heeft talent

Bij de mannen was de Belgische kampioen cyclocross van 2013 en 2015 een opvallende deelnemer. Klaas Vantornout is het ploeteren duidelijk nog niet verleerd en was de snelste op het cyclocross parcours van Ruddervoorde. Alexander Chamon was de enige die nog wat weerwerk kon bieden maar op het thuisparcours van Klaas moest hij in het tweede deel van het fietsen de rol lossen. Klaas Vantornout liep sterk naar een verdiende overwinning. Alexander Chamon werd tweede en 12BO4-triatleet Glenn Velle sloot zijn allereerste cross duatlon af op de derde plaats. Ward Vander Meiren, in volle voorbereiding op de Hel van Kasterlee, werd vierde en Niki Devoldere pakte de overwinning bij de masters met een vijfde plaats overall.

Chamon, Vantornout en Velle op het podium in Ruddervoorde (foto: Pascale Delaere)

Uniek parcours

Hopelijk heeft Klaas Vantornout de smaak te pakken. De Hel van Kasterlee is misschien in de toekomst een mooie uitdaging voor de ex-veldrijder… En volgend jaar mogen er toch wat meer cross duatleten afzakken naar Ruddervoorde. Ze krijgen er een uniek parcours voor de wielen, heel lastig, erg technisch en uitdagend… en ook spectaculair om volgen voor de weinige toeschouwers. Zeker voor de jeugdatleten was het fantastisch om op hetzelfde parcours te lopen en te fietsen waar vorige week de helden en heldinnen van de cyclocross aan de slag waren…