Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Drie Belgische triatleten uitgeloot voor extreme Norseman triatlon 2020
Nieuws

Drie Belgische triatleten uitgeloot voor extreme Norseman triatlon 2020

Het was nagelbijten op 11 november voor 5032 triatleten die zich hadden geregistreerd voor de Norseman Xtri extreme triatlon in augustus 2020. Op wapenstilstand werden via een live uitzending op Youtube de 226 gelukkigen bekendgemaakt die de loting overleefden. Onder hen waren er drie Belgen, met als meest opvallende Geert Byttebier, die na een knappe finish in de Ironman Hawaii dit jaar zich volgend jaar mag opmaken voor een nog zwaardere uitdaging.

5.032 geregistreerde triatleten

Het wordt tegenwoordig moeilijker om uitgeloot te worden voor de Norseman dan om de finish te halen. De iconische triatlon in Noorwegen met finish op de supersteile Gaustatoppen staat bekend als een van de meest extreme wedstrijden ter wereld en is sinds 2019 ook het officiele wereldkampioenschap Xtri. Meer dan 5.000 triatleten hadden zich aangemeld voor de pre-registratie en op 11 november was het vol spanning afwachten of ze uitgeloot zouden worden.

Drie Belgen uitgeloot

Uiteindelijk waren er maandag drie Belgische triatleten die in augustus mogen starten vanaf de boot in het Hardanger Fjord. Geert Byttebier, Francois Weynant en Mark Haines zijn bij de 226 gelukkige triatleten. Pro-atleten kunnen zich nog wel kwalificeren in een van de andere Xtri-races, maar dan moet je wel minstens tweede worden…

Voetballer en Hawaii-finisher

Voor Geert Byttebier is het een tweede grote uitdaging. Dit jaar was hij finisher in de Ironman Hawaii in de ronde tijd van 11u00’00, nu mag hij aan de trainingen beginnen voor een wellicht nog langere triatlon. Francois Weynant kreeg dit jaar de smaak van triatlon te pakken. De voetballer deed voor een weddenschap mee aan de Ironlakes aan de Lacs de l’Eau d’Heure en mag zich volgend jaar opmaken voor een nog zwaardere uitdaging. En Mark Haines is de derde Belg en buiten een finish in de kwarttriatlon van l’Eau d’Heure is hij bij ons niet meteen bekend, maar dat kan in augustus 2020 veranderen.

De volledige lijst met gekwalificeerde atleten voor de Norseman 2020.