Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hewitt en McElroy winnen laatste world cup triatlon van 2019 in Santo Domingo
Andrea Hewitt wint in Santo Domingo (foto: ITU/Tommy Zaferes)
Nieuws

Hewitt en McElroy winnen laatste world cup triatlon van 2019 in Santo Domingo

De Belgische triatleten hebben geen potten kunnen breken in de laatste manche van de ITU World Cup triatlon in Santo Domingo in de Dominicaanse republiek. Peter Denteneer en Kiara Lenaertz sloten er een lang seizoen af in de top-40, maar meer zat er zondag niet in. De Amerikaan Matthew McElroy was opnieuw de sterkste en is binnen het wereldbekercircuit duidelijk de sterkste de laatste drie maanden. Bij de vrouwen won Andrea Hewitt, exact vier jaar na het overlijden van haar partner en triatleet Laurent Vidal.

Kiara Lenaertz 39ste

Je zou het een haast symbolische overwinning kunnen noemen, want na lang blessureleed en twee jaar na haar vorige World Cup zege, pakte Andrea Hewitt de overwinning in Santo Domingo, op exact dezelfde datum als vier jaar geleden haar partner Laurent Vidal het leven liet na een hartaanval. Met tranen in de ogen kwam Hewitt als winnares over de streep nadat leidster Taylor Knibb een late penalty moest uitzitten. Kiara Lenaertz geraakte helaas niet vooraan en sloot haar seizoen af met een verdienstelijke 39ste plaats.

Peter Denteneer in de chase pack in Santo Domingo (foto: ITU/Tommy Zaferes)

Peter Denteneer 36ste

Peter Denteneer had in tegenstelling tot vorige week in Lima niet zijn dagje in het zwemmen. Terwijl Varga en Poylanskiy in de ruwe zee als eersten aan land kwamen, moest Peter al heel wat tijd toegeven. Hij kwam in de achtervolgende groep terecht en die slaagden er niet in om het gat met de kopgroep te dichten. Meer dan een 36ste plaats zat er niet in voor Peter. De winst ging opnieuw naar Matthew McElroy die een volledig Amerikaans podium voorafging. Kevin McDowell en Morgan Pierson werden twee en drie.

Uitslagen Santo Domingo 2019