Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tom Van Cappellen en Hanne Vanclooster pakken titels op snelste BK Beermile ooit
Hanne Vanclooster Belgische kampioene Beermile in 2019 (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D'haene)
Multisports

Tom Van Cappellen en Hanne Vanclooster pakken titels op snelste BK Beermile ooit

We hebben een nieuwe Queen en King van de Beermile in Belgie, met triatleten Hanne Vanclooster en Tom Van Cappellen die vrijdagavond het BK Beermile hebben gewonnen in Leuven. De ludieke seizoensafsluiter kreeg een finale op het scherp van de snee waarin uittredend kampioen Antonio Hernaert en Tom Van Cappellen elkaar naar een topprestatie dreven. Ze doken allebei onder het record van 5’18.

Victor Campenaerts werd gehuldigd voor 7 deelnames op 8 edities (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D’haene)

Met een eindtijd van 5’11 won Tom Van Cappellen de ultieme spurt na vier flesjes Jupiler drinken en 4 rondjes van 400 meter op de piste lopen. Atleet Brogan McCawley werd derde. In de finalereeks liep ook onder andere Victor Campenaerts mee, die achtste werd. Hij werd vooraf gehuldigd voor het meeste aantal deelnames. Op acht edities was hij er zeven keer bij… En dat gebeurde uiteraard met een pintje, al had Vocsnor achteraf toch wel liever blikjes gehad…

Tom Van Cappellen had een sterk seizoen in 2019, met overwinningen in Herderen en Ruddervoorde en een tweede plaats in Mechelen. Hij begon vrijdag sterk met een snelle ad fundum en samen met Antonio Hernaert, Brogan McCawley en drievoudig Beermile kampioen Lukas Bosmans kleurde hij de wedstrijd. Bossie moest halverwege een gat laten vallen en hoewel McCawley sterk liep, was het duidelijk bij de laatste keer drinken dat het tussen Van Cappellen en Hernaert zou gaan. Uiteindelijk draaide het uit op een sprint en die leidde tot een nieuw Belgisch record: 5’11. Hernaert werd op een seconde tweede en Brogan McCawley werd in 5’19 derde.

Tom Van Cappellen wint het BK Beermile (foto: 3athlon.be/Gert-Jan D’haene)

Hanne Vanclooster van start tot finish

Bij de vrouwen stond er geen maat op Hanne Vanclooster. Slechts twee vrouwen kozen voor de cava-mile, de rest koos voor bier. Hanne Van Clooster, in het shirt van hun nieuwe project #Copenhammers met de Ironman van Kopenhagen als doel, ging van start tot finish aan de leiding. Ze dronk snel en liep snel en won in Beermile-kampioene van 2017 Anneke Devalckeneer probeerde nog tegengas te geven, maar werd uiteindelijk derde. De tweede plaats ging naar Lore Beelprez. Laura Swannet, dit jaar Belgisch kampioene op kwart- en sprinttriatlon, werd vierde. Het lopen ging haar goed af, het drinken is nog werk aan 🙂

Opvallend: de twee winnaars liepen na hun zege meteen snel door, de bosjes in om hun maag te legen. Wie het bier niet kon binnenhouden, moest immers een extra strafronde lopen. Het was een snelle, maar opnieuw een sfeervolle beermile die veel volk lokte. Het ludieke eindseizoensfeestje van de triatleten blijft een succes…

Uitslagen BK Beermile 2019

Een impressie door de lens van 3athlon.be fotograaf Gert-Jan D’haene: