Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlon EK binnen European Championships 2022 in Munchen
Nieuws

Triatlon EK binnen European Championships 2022 in Munchen

Na een geslaagde premiere in Glasgow in 2018 krijgt Europa zijn volgende multisport Europees kampioenschap, zoals afgesproken was om de vier jaar, in 2022 in Munchen, met ook triatlon op het programma. Dat heeft de ETU, de European Triathlon Union, dinsdagochtend bekendgemaakt. De European Championships worden gehouden van 11 tot en met 21 augustus 2022, het jaar waarin Munchen de vijftigste verjaardag viert van de Olympische Spelen in de Duitse stad.

Het olympisch stadion van Munchen zal naar alle waarschijnlijkheid een centrale rol spelen in de multisport European Championships. Naast triatlon komen ook atletiek, wielrennen, turnen, golf en roeien aan bod. De vorige European Championships in Glasgow waren een groot succes, met veel tv-aandacht, ook voor de triatlonwedstrijden. Marten Van Riel pakte er individueel brons en de Belgian Hammers behaalden in de Mixed Team Relay ook een bronzen medaille.