Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
KTT en 3MD erg actief op transfermarkt, Katrien Verstuyft maakt overstap
Nieuws

KTT en 3MD erg actief op transfermarkt, Katrien Verstuyft maakt overstap

Bij triatlonclub 3MD Dendermonde zijn ze deze winter wel erg actief op de transfermarkt. De meest opvallende nieuwkomer voor seizoen 2020 is internationale toptriatlete Katrien Verstuyft, die Atriac Antwerpen verlaat. Naast Katrien maken ook Lander Dircken en Marc Geerts de overstap naar de Dendermondse club, waar nog meer op de lange afstand gemikt wordt. Bij KTT, het Kempisch Triatlon Team halen ze onder andere verloren zoon Tom Suetens terug binnen. En ook zegekoningin Katrien Maes zoekt andere oorden op…

Tom Suetens terug naar KTT

Tom Suetens volgde afgelopen seizoen zijn grote liefde Britt Heirman naar Atriac Antwerpen, maar in 2020 maken de twee de omgekeerde beweging. Turbo Tom komt dus terug naar KTT en brengt Britt mee. Een opvallende transfer is die van het Waalse talent Thomas Guilmot die van NSTT overkomt naar de Kempen. Het Kempisch Triatlon Team haalt ook Lars Baeyens van 3PT binnen. Bij Atriac versterken ze zich dan weer met de Leuvense Melanie Massant.

Katrien Verstuyft naar 3MD

Bij 3MD is de komst van long distance topper Katrien Verstuyft het grootste nieuws van de week. “We willen Katrien alle kansen bieden om zich verder te ontwikkelen op de lange afstand en zijn trots dat ze voor 3MD gekozen heeft. Ook Lander Dircken en Marc Geerts komen in 2020 voor 3MD uit,” aldus Gert Veldeman van de Dendermondse club. Lander Dircken kwalificeerde zich dit jaar voor het WK Ironman in Hawaii en lijkt zich ook helemaal te gaan richten op de lange afstand. Ook voor Marc Geerts lijkt de langere afstand een goeie optie. Op duatlonvlak versterkt 3MD zich met Jan Meysmans en Aurelio Vandecasteele, die in 2020 dus ploegmaat wordt van zijn broer Angelo.

Zegekoningin Katrien Maes naar EFC-ITC

Bij EFC-ITC Izegem doen ze een goeie zaak door de zegekoningin van 2019 binnen te halen. Katrien Maes behaalde negen overwinningen dit seizoen en verdedigt in 2020 de kleuren van de West-Vlaamse club. Ook haar partner Soren Sanders maakt de overstap van 3PT naar EFC-ITC. De Izegemse club verwelkomt in 2020 ook Gijs Van Ranst, Toon Marien en Lotte Claes, net zoals Shelsea Weyn.

Bij 3PT vangen ze het verlies op door Tribe-atlete Joni Meere aan te trekken. Ook het jonge talent Jorre Van De Weyer maakt de overstap van GETC naar 3PT. SMO-Specialized triatlete Karlien Claus komt in 2020 uit voor SP&O Mechelen, waar ook Bert Jammaer zijn kids volgt.

De transferperiode loopt nog tot 15 december.