Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alweer een nieuwe halve triatlon in 2020, in Oost-Vlaamse fusiegemeente
Nieuws

Alweer een nieuwe halve triatlon in 2020, in Oost-Vlaamse fusiegemeente

Ons land krijgt er in 2020 nog een extra long distance triatlon bij, want op zaterdag 16 mei 2020 wordt er in de Oost-Vlaamse fusiegemeente Lievegem een halve triatlon gehouden. De wedstrijd zal starten en finishen in het vroegere Zomergem, dat samen met Lovendegem en Waarschoot sinds 2019 de fusiegemeente Lievegem vormt. De organisatie is in handen van BRO.GO Sports die ook de 111 triatlon van Jabbeke (op 2 augustus) en de kwarttriatlon van Sint-Martens-Latem (op 12 juli) organiseren.

Belgische toppers present

De wedstrijd vindt op zaterdag plaats, een dag eerder dan Leuven, waar in 2020 de halve triatlon plaats ruimt voor een city triatlon op zondag 17 mei. En dus is er aan het begin van het seizoen meteen een mooie long distance uitdaging voor de Belgische triatleten. “We weten dat veel atleten hun planning volop aan het opmaken zijn maar het  kon niet eerder online gaan want de nodige vergunningen waren nog niet binnen. Na een kleine rondvraag bij de Belgische toppers blijkt dat we al zeker zijn van een mooie starterslijst. 16 mei kan je als vroeg bestempelen maar dit is dé ideale prik, test, voorbereiding of gewoon moment om te genieten en te trainen voor andere doelen in het seizoen,” vertelt Sam Govaert van BRO.GO Sports.

“Centraal festival-plein in Zomergem”

“Het zwemmen zal doorgaan in het Kanaal van Schipdonk, met de zwemstart aan de Duivekeetbrug in Zomergem. Het fietsonderdeel is werkelijk fantastisch met 90% jaagpaden langs het kanaal. Lopen doen we op een snel parcours waarbij de atleten vier keer passeren langs het publiek. De start, aankomst en meerdere passages tijdens de wedstrijd liggen allemaal in de buurt van het centrale plein dat we in ‘festival’-stijl willen inrichten,” legt Sam uit.

Ook trio’s welkom

“Naast een mooie startlijst willen we ook werk maken van de trio-teams. Meedoen in trio op deze afstand met wat vrienden is een uitdaging voor mensen die nog niet helemaal klaar zijn voor een individuele deelname. We willen zeker ook bedrijven uitdagen om deel te nemen in trio met personeelsleden en zo mee te strijden voor de titel van snelste of meest sportieve bedrijf.”

Inschrijvingen open op 17/11

De registraties en voorinschrijvingen gaan open op zondagavond 17 november om 17 uur en alle info vind je op de website: www.brogo.be. De organisatie is overigens nog op zoek naar vrijwilligers, daarvoor kan je je altijd aanmelden bij BRO.GO Sports.