Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wearables in het zwembad – Swimtraxx
Pieter Timmers en Femke Heemskerk als ambassadeurs voor Swimtraxx (foto: Swimtraxx)
Extra

Wearables in het zwembad – Swimtraxx

Wanneer het er naar uitziet dat de wereld van de wearables te land hun limieten bereikt heeft, mikken ondernemers naar een onontgonnen gebied: het zwembad. Recentelijk bracht FORM een zwembril uit waar de zwemmer een aantal data live op de bril geprojecteerd krijgt, nu komt een Belgische startup met een tool op de markt die de focus verlegt naar de coach (of de zwemmer na de sessie).

Op dinsdag 12 november om 15u werd de Swimtraxx One gelanceerd. Dit toestel volgt alle belangrijke parameters tijdens het zwemmen, zoals rondetijden, slagfrequenties, ademhalingspatronen en hartslag. Het systeem klikt op de zwembril en kan de informatie onmiddellijk naar een tablet verzenden. Met Swimtraxx One hoeven coaches zich tijdens een training niet meer zoveel te concentreren op hun chronometer en kunnen trainingen opgeslagen, zodat deze later kunnen worden gedownload en bekeken via een mobiele app.

Van zwemmers voor zwemmers

“Wij komen zelf uit een zwemachtergrond en de meest voorkomende feedback die we kregen over bestaande zwemtrackers is dat ze niet comfortabel zijn en geen waardevolle inzichten bieden voor atleten en coaches”, zegt oprichter Jeroen Lecoutere: “Daarom hebben we veel aandacht besteed aan onderzoek over hoe je de Swimtraxx One zo klein en zo comfortabel mogelijk kunt maken. We hebben prioriteit gegeven aan de bruikbaarheid van zowel het apparaat als de app, zodat zwemmers en hun coaches hun trainingen tijdens en na het zwemmen kunnen volgen. De feedback tot nu toe was unaniem positief. We zijn enorm trots op het resultaat.”

“Swimtraxx One is ontwikkeld in nauwe samenwerking met zwemmers (onderandere Femke Heemskerk en Pieter Timmers [Red.]) en coaches met als doel de zwemwereld voor alle zwemmers en coaches te veranderen”, voegt Lecoutere toe: “We hebben gewerkt met atleten van alle niveaus, wat heeft geleid tot een systeem dat voor iedereen werkt: Olympiërs, clubzwemmers, triatleten en recreatieve zwemmers. Kortom, iedereen die een zwemtraining wil volgen.”

Swimtraxx One is momenteel beschikbaar als een preorder op swimtraxx.com met een aanzienlijke korting. Met het komende feestseizoen in gedachten, biedt de startup ook de mogelijkheid om cadeaubonnen te kopen. De Belgische startup is op zoek naar ondersteuning van zwemmers, triatleten en coaches om dit systeem, dat momenteel in een pre-productiefase is, in productie en in handen van zwemmers te brengen tegen de lente van 2020.