Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seppe Odeyn klaar voor Cozumel en de Hel na zege in halve marathon
Seppe Odeyn wint halve marathon Kasterlee 2019 (foto: Pieter Verachtert)
Multisports

Seppe Odeyn klaar voor Cozumel en de Hel na zege in halve marathon

Zeven keer heeft hij al de Hel van Kasterlee gewonnen en als het aan Seppe Odeyn ligt, dan komt daar op 22 december een achtste zege bij, in zijn streven om tien keer de zwaarste cross duatlon ter wereld te winnen. Zondag heeft hij zijn concurrenten alvast een stevige dreun uitgedeeld, want hij won de halve marathon van Kasterlee, tegen Rik Thijs (dit jaar niet in de Hel) en Bart Borghs. Jolien Boonen won alweer bij de vrouwen. Op de volledige marathon ging de zege naar de Nederlander Erwin Harmes en Astrid Kams.

“Van nul naar dertig graden…”

De halve marathon van Kasterlee geldt traditioneel als een van de laatste voorbereidingswedstrijden van de Hel van Kasterlee, al is dat voor zevenvoudig winnaar van de Hel, Seppe Odeyn, een relatief begrip. Hij doet eerst volgende week nog de Ironman van Cozumel in Mexico. “Dat zal aanpassen worden,” legt Seppe uit. “Van nul graden naar dertig, dat wordt een enorm verschil. Het zal er wellicht te warm zijn om met wetsuit te zwemmen. Maar ik ben vandaag toch voluit gegaan. Rik Thijs bleef een stevig tempo aanhouden en ik ben blij dat ik hem in de slotfase kon kloppen. En ik ben vooral blij dat het fysiek erg goed gaat,” aldus Seppe.

Rik Thijs op twee in de halve marathon (foto: Pieter Verachtert)

Alweer Jolien Boonen

Met Rik Thijs op twee en Bart Borghs op drie leek het wel een podium van de Hel zelf. Seppe pakte de overwinning in 1u13’27. Rik Thijs werd tweede in 1u13’45. Bart Borghs was blij met de derde plaats in 1u16’54. Bij de vrouwen was alweer Jolien Boonen de snelste in 1u30’01. “Ik wil ooit wel eens een volledige marathon doen, maar die van Kasterlee lijkt me wel wat te zwaar, om hier twee rondjes te doen. En de Hel van Kasterlee? Dan moet ik eerst nog leren fietsen,” vertelde Jolien. Ze haalde het met een mooie voorsprong op Tiny Deschrijver die in 1u34’46 tweede werd. Marlies Vermeeren werd in 1u37’01 derde.

Erwin Harmes wint de marathon van Kasterlee (foto: Pieter Verachtert)

Nederlandse winst in marathon

In de marathon ging de winst naar de Nederlander Erwin Harmes. De atleet uit Middelburg in Zeeland was dit seizoen al sterk bezig en bewees zijn talent met een snelle chrono van 2u38’54. Nick Chavanu werd tweede in 2u41’22 en Jan Debie, die dit jaar zijn debuut maakte op de halve triatlon in de Ironlakes, werd derde in 2u41’36. Astrid Kamst klopte topfavoriete Elly Kerstens bij de vrouwen. Kristel Mijnendonckx werd derde.

Het volledige podium van de halve en hele marathon van Kasterlee 2019 (foto: Pieter Verachtert)

Uitslagen Kasterlee 2019