Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wielrenner plooit pas in laatste run in cross duatlon Wachtebeke
Gerry Druyts in de cross duatlon Wachtebeke (foto: WTT)
Multisports

Wielrenner plooit pas in laatste run in cross duatlon Wachtebeke

Wielrenner Gerry Druyts was dit weekend een van de blikvangers in de cross duatlon van Wachtebeke, want de elite zonder contract van Balen BC reed lange tijd aan de leiding op en rond domein Puyenbroeck. Pas in de laatste run moest hij Steven De Wulf en Alexis Krug voor zich dulden. Bij de vrouwen zette Lien Lanssens haar zegereeks verder.

Triatleet Alexis Krug in de cross duatlon Wachtebeke (foto: WTT)

Voormalig jeugdatleet

Gerry Druyts heeft een verleden als jeugd-duatleet en -triatleet maar maakte jaren geleden de overstap naar het wielrennen. De 28-jarige elite zonder contract van Balen BC had een uitstekend seizoen, met drie overwinningen en een bijzonder knappe vierde plaats op het Belgisch kampioenschap. Vorig weekend keerde hij nog eens naar zijn oude liefde terug en zeker in de eerste run zag het lopen er nog goed uit bij Gerry.

Steven De Wulf wint cross duatlon Wachtebeke (foto: WTT)

Steven De Wulf snelste loper

Hij maakte deel uit van een kopgroep van vier met cross duatlon specialist Steven De Wulf en triatleten Alexis Krug en Filip Anne. Die laatste zou al snel de rol moeten lossen in het mountainbiken en zou pas elfde worden. In de eerste ronde ging Druyts al in de aanval en hij bouwde een mooie voorsprong op van ruim een minuut op Alexis Krug en Steven De Wulf. Die reed ondertussen solo op de tweede plaats.

In de tweede keer lopen kwamen de achtervolgers snel terug. Steven De Wulf bleek de snelste en pakte in 1u44’15 de overwinning. Alexis Krug werd op twintig seconden tweede. Gerry Druyts werd knap derde in 1u44’50. Dieter Luypaert werd vierde en Yenz Antheunis vijfde.

Lien Lanssens wint cross duatlon Wachtebeke (foto: WTT)

Lien Lanssens wint opnieuw

Bij de vrouwen waren er helaas maar twee deelneemsters op de langste afstand. Lien Lanssens is al het hele winterseizoen top en ze won overtuigend in Wachtebeke na een one-woman show in 2u03’34. De jonge Aiko Uyttenhove kwam 13 minuten later als tweede binnen.

Op de korte afstand won Ben Vyvey voor Arthur De Volder en Thibaud Van Buyder. Bij de vrouwen was Sofie Foulon de sterkste voor Annelies Ruys en Isabelle Pauwels.

Uitslagen Wachtebeke 2019

Uitgebreide foto-album cross duatlons Wachtebeke