Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgisch geweld richting Ironman Cozumel
Foto's 3athlon.be / Gert-Jan D'haene
Nieuws

Belgisch geweld richting Ironman Cozumel

Cozumel, het Mexicaanse eiland in de Caribische Zee die net voor de kust ligt van exotische badsteden Cancun, Playa Del Carmen en Tulum. Het zonnige eiland is de perfecte uitvalsbasis voor het Noord-Amerikaanse continent om even tot rust te komen. Maar komend weekend wordt het eiland omgedoopt tot een triathlonparadijs wanneer het Ironman festival er zijn tenten opslaat. Met Frederik Van Lierde, Pieter Heemeryck, Seppe Odeyn en Alexandra Tondeur oogt voor de Belgen de Pro lijst indrukwekkend. Wij bleven niet bij de pakken zitten en stuurden onze reporter Gert-Jan D’haene ter plaatse.

In het zog van Frederik Van Lierde

Even mocht onze man genieten van het Mexicaanse vaste land maar zaterdag stuurden we hem naar de ferry in Playa Del Carmen richting het eiland Cozumel. Daar bereidt ook hij zich voor op de wedstrijd van zondag. Hij zal er de eerste dagen Frederik Van Lierde van zeer nabij volgen. De winnaar van de editie 2016 trok immers ook op tijd richting Mexico om zich zo goed mogelijk op zijn vierde Ironman dit seizoen voor te bereiden. Deze week volgt dan ook een uitgebreid interview en fotoreportage van Fré

Stilte voor de storm

Ook Alexandra Tondeur is een van de weinige atleten die zich al op het eiland bevindt. En met weinige atleten bedoelen we echt… weinig. In het zog van Frederik trokken we het parcours op om het fietsparcours te verkennen en de rust gedurende de lus van 60km viel misschien wel het meest op. Je hoort het trouwens goed: 60km. Drie rondes zullen de atleten komende zondag moeten afwerken simpelweg omdat het eiland geen ronde van 90 km kan aanbieden, zo compact zit alles dus bijeen n Cozumel.

De Jogclub in Cozumel

Lang zal alvast de rust niet duren. Ondertussen zijn we op vijf dagen van de wedstrijd en zien we stelselmatig de ene fietskoffer na de andere van de ferry gedragen worden. De atleten komen dus in mondjesmaat Frederik en Alexandra vervoegen. Zo is dat ook voor Pieter Heemeryck en Seppe Odeyn. Vanaf woensdag zullen de heren van ‘De Jogclub’ uit Herent in Cozumel te vinden zijn en uiteraard mogen zijn dan ook een bezoek van ons ontvangen.

VOLGEN!!!

Deze week kunnen jullie dus volop afzakken richting 3athlon.be om het reilen en zeilen van onze toppers in Mexico te volgen. Interviews, fotoreportages en wedstrijdupdates… Ze staan binnenkort allemaal op jullie te wachten!