Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Spanning wanneer de wedstrijd nadert zal nooit verdwijnen” – Frederik Van Lierde is klaar voor Ironman Cozumel.
Foto's 3athlon.be / Gert-Jan D'haene
Nieuws

“Spanning wanneer de wedstrijd nadert zal nooit verdwijnen” – Frederik Van Lierde is klaar voor Ironman Cozumel.

Sinds vrijdag is Cozumel de uitvalsbasis van Frederik Van Lierde in zijn aanloop van de Ironman in Mexico komende zondag. De Topsporter bij Defensie kon zo in alle rust toeleven naar de wedstrijd die hij in 2016 al eens won. Onze Gert-Jan D’haene genoot de eer om Frederik enkele dagen (letterlijk) op de voet te volgen en sloot zijn bezoek af met een laatste interview.

Ik voel me sterk

“Ik ken deze wedstrijd dan wel maar toch koos ik ervoor om hier tijdig aanwezig te zijn. Ik voel me dag na dag beter worden wat wil zeggen dat mijn lichaam is aangepast aan de andere omstandigheden dan thuis. De trainingen verliepen zoals gewenst maar nu zit het werk er echt op en zal het allemaal zondag moeten gebeuren. het parcours blijft uiteraard ongewijzigd hier om de eenvoudige reden dat de organisatie op dit compact eiland geen andere opties heeft. Ik hoop dan ook dat mijn kennis van deze wedstrijd die procentjes extra geven die je soms nodig hebt voor een absolute topnotering.”

Positie? Moeilijk te voorspellen in dit deelnemersveld!

“Uiteraard is dit niet mijn eerste Ironman dus zenuwen blijven achterwege tijdens de aanloop. Al blijft die spanning zich inwendig natuurlijk uitbouwen naarmate we de wedstrijd naderen, dat zal en mag ook nooit verdwijnen. Het deelnemersveld oogt alvast zeer sterk mede denk ik doordat er geen pro’s mogen starten in het Zuid-Amerikaanse kampioenschap in Ironman Argentinië. Maar ik ga uit van eigen sterkte en de dag zelf zal bepalen welke positie er dan inzit.”