Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Stelende triatleet krijgt 50 uur werkstraf na diefstal in wisselzone triatlon Kortrijk
Triatlon Kortrijk 2019: zwemmen tussen rijen supporters (foto: Peter Croes)
Nieuws

Stelende triatleet krijgt 50 uur werkstraf na diefstal in wisselzone triatlon Kortrijk

De 49-jarige triatleet Peter V. uit Laarne is door de rechter veroordeeld tot een werkstraf van 50 uur en een geldboete van € 600,- voor de diefstal van een fietscomputer in de wisselzone van de triatlon van Kortrijk. Ons eerdere bericht over de diefstal midden in de wedstrijd in Kortrijk kreeg heel veel reacties. Dankzij camerabeelden werd de man herkend en bij een huiszoeking vond de politie twee gestolen fietscomputers.

Gelukkig was de wisselzone in Kortrijk beveiligd met camera’s. Op de beelden was te zien hoe Peter V. deed alsof hij zijn schoenen knoopte terwijl hij zijn hand steunde op de fietscomputer van een fiets van een concurrent. Op het volgende beeld was te zien dat de fietscomputer verdwenen was. Het rugnummer van Peter V. was duidelijk te zien en bij een huiszoeking in Laarne trof de politie twee gestolen fietscomputers aan.

Volgens de openbaar aanklager was Peter V. zelf gefrustreerd omdat hij eerder al zelf het slachtoffer was van diefstal. Maar om dan zelf te gaan stelen, kon er bij de rechter niet in. Al bleef het bij een milde uitspraak van 50 uur werkstraf en een boete van € 600,-.