Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Het plezier van een Ironman terugvinden” – Alexandra Tondeur openhartig in Cozumel
Foto's 3athlon.be / Gert-Jan D'haene
Nieuws

“Het plezier van een Ironman terugvinden” – Alexandra Tondeur openhartig in Cozumel

Terwijl er bij de heren drie pro’s aan de start verschijnen in de Ironman van Cozumel verdedigt Alexandra Tondeur als enige dame onze nationale kleuren in Mexico. Het bleef lange tijd stil rond Alexandra The Great die dit jaar niet de makkelijkste periode uit haar carrière beleefde. Hier in Cozumel wil Alexandra deze bladzijde dan ook omslaan en blikt terug vooruit met grote ambitie.

Stilte doorbreken

“Ik weet dat het lange tijd stil rond me was. Ik ben sowieso niet iemand die sterk is communicatie maar nu bleef het nog rustiger dan anders. De voorbije maanden zat ik met wat vraagtekens rond mijn toekomst vanwege aflopende contracten enzoverder. Maar ik ben hier nu in Cozumel met een positieve ingesteldheid omdat je als atleet niet beter kan doen dat resultaten voor te leggen en dat is wat ik hier absoluut wil. Ik hoop dan ook op een top vijf om te bewijzen dat ik mijn plaats heb bij de top.”

Hawaii 2017 uitwissen

“Het is al een tijdje geleden dat ik aan een top Ironman wedstrijd deelnam. Hawaii 2017 was eigenlijk mijn laatste wedstrijd en dat resultaat viel best wel tegen. Ik wil hier dan ook op sportieve manier revanche nemen en aanknopen met een hoopgevend resultaat. Kwalificeren voor 2020 zit echter nog niet in mijn hoofd, ik geloof dat de beste Alexandra Tondeur nog voor later zal zijn en in 2020 wil ik mijn kwalificatie voor Hawaii veroveren in de Ironman van Lanzarote. Maar zoals ik zei zal ik er alles aandoen om hier een top vijf weg te kapen en misschien zit er wel wat meer in.”

Goede raad van Frederik

“Deze wedstrijd is nieuw voor mij alsook het eiland. Ik twijfelde eerst om hier zondag af te zakken maar toen ik hoorde dat Frederik Van Lierde al op vrijdag richting Mexico trok heb ik die plannen snel bijgesteld en wijselijk besloten tijdig hierheen af te zakken. Ook met mijn vragen kan ik steevast bij hem terecht en wie is er beter om deze te beantwoorden. Ondertussen heb ik het parcours al uitvoerig kunnen verkennen maar moeilijk is het alvast niet. Het zullen de benen zijn die het zondag moeten doen!”