Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Waarom niet meteen scoren bij debuut…” – Pieter Heemeryck klaar voor zijn eerste Ironman in Cozumel
Foto's 3athlon.be / Gert-Jan D'haene
Nieuws

“Waarom niet meteen scoren bij debuut…” – Pieter Heemeryck klaar voor zijn eerste Ironman in Cozumel

Hij heeft al naam en faam op de halve afstand maar zondag verschijnt Pieter Heemeryck als rookie aan de start van de Ironman Cozumel. Reeds lange tijd staat de wedstrijd in Mexico met stip genoteerd in de agenda van Heemeryck en na een lang seizoen op de halve afstand is het tijd om te debuteren op de volledige. Zijn collega’s twijfelen alvast niet aan zijn kwaliteiten maar hoe ziet Pieter zelf zijn debuut? Wij gingen het hem ter plaatse vragen.

Minder extreem als verwacht

“Ik heb de voorbije weken uiteraard heel hard gewerkt om klaar te zijn voor deze wedstrijd. Toch had ik de overgang naar de volledige afstand iets extremer verwacht. Ik deed afgelopen weken eenmaal een trainingsrit boven de zes uur en een twee-tal keer ging ik de grens van de 30km voorbij in het lopen. Al bij al viel het goed mee om deze langere trainingen in mijn schema op te nemen en zondag zal blijken of dat tot een goed resultaat zal leiden.”

Niet twijfelen, slot winnen is slot nemen

“Ik hoop meteen te scoren bij mij debuut. Het deelnemersveld is hier wel niet van de minste maar ik kijk naar mezelf. Maandag staat mijn terugreis gepland maar een kwalificatie voor het WK in Hawaii volgend jaar kan daar wel nog een stokje voor steken. Een ding staat vast: als ik de top drie haal zal ik mijn slot zeker aannemen en zal Hawaii 2020 een van de volgende hoofddoelen in mijn carrière zijn.”

Laat afzakken ligt me beter

“Ook al is het mijn eerste Ironman, toch heb ik ervoor gekozen het buiten de trainingen niet anders aan te pakken. Ook nu ben ik zo laat mogelijk afgezakt richting de wedstrijd zodat ik met niet teveel aan het land moet aanpassen en zo gewoon op ‘Belgische tijd’ kan verder leven. Ik heb hier op het eiland nog twee nachten voor de boeg en dan kan het echte werk op zondag beginnen. Ik kijk er alvast naar uit.”