Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Als Pro start je altijd om te winnen, hier dus ook” – Patrik Nilsson vol ambities in Cozumel
Foto's 3athlon.be / Gert-Jan D'haene
Nieuws

“Als Pro start je altijd om te winnen, hier dus ook” – Patrik Nilsson vol ambities in Cozumel

Ook voor het Belgisch BMC-Vifit pro triathlon team verschijnen er met Lieferman, Küng en Nilsson drie atleten zondag aan de start in Cozumel. Onze reporter kreeg die laatste te pakken voor een leuk gesprek. De Zweedse atleet heeft al vijf Ironman zeges op de teller maar we zouden haast vergeten dat Patrik nog steeds maar 28 lentes jong is. Maak kennis met Patrik Nilsson.

Hawaii vergeten, Heemeryck zal zich tonen

“Ik start met grote ambities zondag. in Hawaii enkele weken terug moest ik tijdens de marathon de strijd staken en zo wou ik mijn seizoen niet eindigen. Ik besloot dan ook snel om richting Mexico af te zakken om te proberen op een positieve manier mijn jaar te beëindigen. Het is altijd fijn om met een topresultaat en een vermoeid lichaam de winter in te gaan. Het veld is hier zeker niet van de minste dus zal het een harde strijd worden. Ik vernam dat Pieter Heemeryck hier zijn debuut maakt en ook al heeft hij geen ervaring, toch moet je gewoonweg rekening met hem houden. Op de halve afstand behoort hij tot de absolute top dus waarom zou hij zich hier niet meteen in de debatten kunnen mengen.”

Belgisch team is een zegen

“Enkele jaren terug sloot ik mij aan bij het BMC-Vifit pro triathlon team en tot op de dag vandaag ben ik ervan overtuigd dat dit de beste keuze was. Het is een topteam waarbinnen een goede atmosfeer heerst. Ben en Bob (De Wolf) regelen alles tot in de puntjes en doen er alles aan om hun atleten in optimale omstandigheden aan de start van de wedstrijd te krijgen. Ze verwachten dan ook terecht mooie prestaties van hun atleten en dat is waarom ik hier thuishoor. Iedere wedstrijd start ik met het doel om die ook te winnen dus ook hier in Cozumel hoop ik als eerste over de streep te komen.”

Mail van Bob, sms van Ben

“Of ik iets gehoord heb van de broers De Wolf deze week? Uiteraard! Bij iedere wedstrijd waaraan ik deelneem nemen ze altijd contact met me op en ook met de andere atleten. Wanneer ik op mijn telefoon kijk is er altijd wel een e-mail van Bob of een berichtje van Ben. Dat is wat ik zo leuk vind aan dit team, ze zijn nauw betrokken met hun atleten en dat is wat ik wil.”