Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Pieter Heemeryck kan hier voor de verrassing zorgen” – getuigt titelverdediger Michael Weiss
Foto's 3athlon.be / Gert-Jan D'haene
Nieuws

“Pieter Heemeryck kan hier voor de verrassing zorgen” – getuigt titelverdediger Michael Weiss

Wij hadden na de persconferentie als eerste de eer om een gesprek te voeren met de uittredende winnaar in Cozumel. Michael Weiss is op het Mexicaanse eiland kind aan huis want zondag komt hij voor de zevende keer aan de start van de wedstrijd en dan tellen we der halve afstand nog niet mee. Wij waren vooral benieuw naar zijn mening over Pieter Heemeryck al moesten we zelf de vraag niet eens stellen…

Vierde keer winnen is geen evidentie

“Cozumel voelt een beetje als mijn tweede thuis. ik won hier al drie keer op zes deelnames aan de Ironman en ook aan de 70.3 nam ik al meerdere keren deel. Een vierde keer winnen in dit veld zou echt mooi zijn. Heel wat kleppers zijn van de partij en Frederik (Van Lierde) won hier zelf al drie jaar geleden toen ik mezelf tevreden moest stellen met een vierde plaats. Ook van Tyler Butterfield verwacht ik heel wat, ik zag dat hij zeker in orde was tijdens de 70.3 wedstrijd hier enkele weken terug.”

Ik beschouw Pieter niet als debutant

“Pieter Heemeryck is de “dark horse” (mogelijk verrassing) binnen dit pak. Ik verwacht veel van hem en de ogen zullen ook op hem gericht zijn. Ook al is het zijn eerste Ironman, toch beschouw ik hem niet als een rookie want daarvoor heeft hij al teveel bewezen wat hij allemaal in zijn mars heeft.”