Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Klaar voor de strijd van Herent…” – Seppe Odeyn ambiteus voor Ironman Cozumel
Foto's 3athlon.be / Gert-Jan D'haene
Nieuws

“Klaar voor de strijd van Herent…” – Seppe Odeyn ambiteus voor Ironman Cozumel

Met Seppe Odeyn staat een tweede naam van de jogclub Herent op het wedstrijdblad in Mexico. Net zoals zijn vriend Pieter Heemeryck stapte Seppe afgelopen woensdag op het vliegtuig richting Cozumel om er zondag aan de start van de Ironman te verschijnen. In laatste instantie, door het wegvallen van de pro-wedstrijd in Argentinië, voegde hij de wedstrijd alsnog toe aan zijn planning.

Positief gevoel zoeken

“Voor mezelf was het een seizoen vol ups en down maar naar mijn mening iets teveel van dat tweede. Ik begon het seizoen hoopvol maar ziekte strooide helaas roet in het eten van mijn voorjaar en moest zo het EK duatlon, een van de hoofddoelen, aan mij laten voorbij gaan. Later in de zomer kreeg ik wel opnieuw het goede gevoel te pakken wat resulteerde in een vijfde plaats op de Ironman van Cork. Dat neem ik dan ook mee naar deze wedstrijd.”

Ik ken heel wat namen, dus het is een straf veld

“Zoals verwacht ben ik niet de enige die in Cozumel de ideale wedstrijd zag om de lege plek op de kalender te vervangen na het wegvallen van de wedstrijd in Argentinië. Met namen als O’Donnell, Van Lierde, Weiss en Nilsson oogt het deelnemersveld echt sterk. Ik wil dan ook geen positie op mijn ambities voor zondag kleven. Het zal de eindtijd zijn die zal bepalen of ik maandag tevreden op het vliegtuig huiswaarts stap.”

Ik verwacht veel, heel veel van Pieter

“Of ik veel verwacht van het debuut van Pieter op de Ironman? Uiteraard, heel veel zelf. Ik heb zelf aan de lijve mogen ondervinden dat hij echt wel in orde is. Ook hier op het eiland hebben we samen nog eens de fietslus verkent aan waar we begonnen met een onderlinge dialoog werd het gesprek al snel herleid naar een monoloog naarmate de kilometers vorderden. Als hij het goed aanpakt dan kan Pieter hier zeker iets moois realiseren.”