Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
CHASING FREDDY: Ironman Cozumel start van mogelijks langer project
Film en Foto's 3athlon.be / Gert-Jan D'haene
Nieuws

CHASING FREDDY: Ironman Cozumel start van mogelijks langer project

Het was jullie vast en zeker niet ontgaan dat onze man, Gert-Jan D’haene, afgelopen week intensief met Frederik Van Lierde aan het werk was. Beide streekgenoten bevonden zich meer dan een week voor de race op het eiland en onze man loste onder het moto ‘CHASING FREDDY’ de wereldkampioen van 2013 voor geen vin. Maar het zou best wel eens kunnen zijn dat dit het begin is van een mooi verhaal aldus Gert-Jan

Laatste jaar van uitzonderlijk atleet

“Uiteraard was het geen toeval dat Frederik en Ik elkaar hier tegen het lijf liepen. Nadat ik besliste om naar Cozumel te trekken (aanvankelijk in het gezelschap met Kenneth Vandendriessche die helaas door blessure uitviel) kwamen Fré en ik er al snel uit dat we ons verblijf op het eiland aan elkaar konden linken. Sowieso broedde ik al langere tijd op het plan om Frederik wat intensiever te volgen (film en foto) tijdens zijn laatste seizoen maar alles is dus ietwat sneller gegaan.”

Vele raakvlakken

“Fré en ik zijn ook geen onbekenden voor elkaar. In de triathlonwereld lopen we elkaar meerdere malen per jaar tegen het lijf en het feit dat we beide 20km van elkaar wonen maakt het ook makkelijker om af te spreken wanneer een grote wedstrijd naderbij komt. Maar daarnaast zijn we ook beide militair. Frederik is zoals iedereen weet topsporter bij Defensie en ikzelf ben sinds twee jaar journalist bij de krijgsmacht waar ik ondertussen ook meezetel in de commissie Topsport Defensie. Vanaf toen wisten we dat onze wegen elkaar nog vaker zouden kruisen en voor mij was dit ook de uitgelezen kans om mijn plan om Frederik zijn laatste jaar in beeld te kunnen brengen echt te kunnen realiseren. Uiteraard zal ik dat niet alleen kunnen doen maar Fré heeft doorheen zijn carrière heel wat contacten en vrienden die dit mede mogelijk kunnen maken.”

“Het is niet dat we al onze kalender voor 2020 naast elkaar gelegd hebben om alles uit te dokteren hoe ik, of beter wij het aanpakken. Maar onze samenwerking, of laat het me beter verwoorden, het samen optrekken in Cozumel heeft alvast mijn plan een extra push gegeven om er echt iets van te maken in 2020. Wordt vervolgd…”