Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Dit was De Hel van Cozumel” – Seppe Odeyn blikt terug op Ironman Cozumel
Nieuws

“Dit was De Hel van Cozumel” – Seppe Odeyn blikt terug op Ironman Cozumel

Ook Seppe Odeyn blikt terug op een zware wedstrijd in het bloedhete Cozumel. Met nog een knappe marathon dook Seppe alsnog de top 20 binnen al was hij verdeeld tevreden over zijn wedstrijd. De hitte was een bepalende factor die de master van De Hel even deed twijfelen of hij wel de finish zou halen maar uiteindelijk etaleerde de oud wereldkampioen duatlon toch zijn doorzettingsvermogen en haalde de finish.

Wist niet hoe ik de finish zou halen

“Dit was echt een zware wedstrijd. Het zwemmen verliep, mede dankzij de stroming, zeer goed. Maar toen braken de poorten van de hel in Cozumel pas echt open. In de tweede fietsronde kreeg ik het echt lastig om in mijn. fietspositie te blijven en verloor ik echt tijd. Het lopen werd een echte overlevingsrace en was het strompelen van aidstation naar aidstation, dit hield me overeind want wanneer ik begon te lopen wist ik even niet hoe ik dit zou overleven. Maar ik wou echt die finisher medaille en dat ik gelukt.”

Op naar die andere hel

” Binnen een week sta ik al aan de start van de beachrace in de Panne en dan kan de jacht op mijn 8ste zege in de Hel Van Kasterlee beginnen. Daarom wou ik hier ook perse finishen zodat de mensen niet zouden denken dak ik mij alsnog wou sparen voor die race, daarvoor was ik niet richting Mexico afgezakt. Dat ik mij vanaf nu Clubkampioen Ironman van groot Herent mag noemen is meer dan een troostprijs en maakt het afzien des te dragelijker.”