Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Einde van het ITZU Tri Team, maar niet einde van ITZU in triatlon sponsoring
Het ITZU Tri Team in 2019 (foto: ITZU Tri Team)
Nieuws

Einde van het ITZU Tri Team, maar niet einde van ITZU in triatlon sponsoring

Het Belgisch internationale ITZU Tri Team houdt er na drie jaar mee op in zijn huidige vorm, dat kregen we te horen van team manager en ITZU CEO Koen Janssen. “We zijn destijds een avontuur aangegaan voor drie jaar, in eerste instantie om triatleten samen te brengen die door Luc Van Lierde getraind worden. Ondertussen zijn er een aantal triatleten van het team die een andere coach hebben. Maar we gaan een aantal triatleten blijven ondersteunen…”

Mooi project met Luc Van Lierde

De laatste dagen sijpelden al wat berichten binnen op de social media van atleten van het ITZU Tri Team zoals Romain Guillaume, Kenneth Vandendriessche en Amber Rombaut waarin ze aangeven het team dankbaar te zijn en andere oorden op te zoeken. Ook Saleta Castro, Martijn Dekker, Colin Norris en Ruben Geys maakten deel uit van het team.

Wij contacteerden team manager en CEO van ITZU, Koen Janssen. Ook hij blikt tevreden terug op de voorbije drie jaar. “We hebben een mooi project met Luc kunnen opzetten, we hebben mooie resultaten met onze toppers behaald, we hebben mensen mooie kansen kunnen bieden. Maar het blijkt eens te meer niet gemakkelijk te zijn om een team te vormen met individuele triatleten die uiteindelijk niet meer voor dezelfde trainer kozen,” legt Koen uit.

Shirtsponsor bij Racing Genk

“Dankzij het team hebben we ITZU mee op de kaart kunnen zetten,” gaat Koen verder, “maar samen met mijn twee vennoten hebben we de evaluatie gemaakt en met hetzelfde budget dat we de afgelopen drie jaar in de triatlonsport hebben gestoken, zijn we nu shirtsponsor bij Racing Genk in het voetbal. Om maar aan te geven dat we een mooie investering in de triatlonsport gedaan hebben en ik ben ook de triatleten dankbaar die meegegaan zijn in dit verhaal.”

Nieuw concept via ITZU Training

ITZU zal volgens Koen nog altijd te zien blijven in triatlon. “Wij hebben ondertussen met Guido Houben en Joris Piette bij ITZU Training een concept ontwikkeld die individuele triatleten helpt om met een alternatieve vorm van sportsponsoring en de return daarop geld te besparen en/of te winnen. Je zal ons dus nog terugzien als partner van een paar individuele triatleten. En natuurlijk gaan we door als sponsor van Triatlon Club Maasland. Mijn kinderen en ikzelf zijn daar actief triatleet en het is de club van mijn hart.”