Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Gerry Druyts klopt Lotto-Soudal prof Jens Keukeleire in Damse Duivelshond
Deruyter, Druyts en Keukeleire: het podium van de Damse Duivelshond (foto: 3athlon.be/Johan Tack)
Multisports

Gerry Druyts klopt Lotto-Soudal prof Jens Keukeleire in Damse Duivelshond

Sofie De Wulf en Gerry Druyts kroonden zich zaterdag tot winnaars van de Damse Duivelshond, een van de weinige cross duatlons in ons land over de lange afstand van 10 km lopen, 60 km mountainbiken en 10 km lopen. Opvallend: bij de mannen bestond het podium uit drie wielrenners, met op drie een wel heel bekende naam. Lotto-Soudal prof Jens Keukeleire maakte een keer de overstap naar cross duatlon, al is er nog een beetje werk aan zijn lopen…

Sofie De Wulf wint Dams Duivelshond (foto: 3athlon.be/Johan Tack)

Sofie De Wulf met overmacht

Bij de vrouwen was het al snel duidelijk in de tweestrijd tussen Sofie De Wulf en Eveline Dreesen. Sofie pakte in de eerste run al een voorsprong van twee minuten. Tijdens de 60 km mountainbiken bouwde ze het verschil uit naar meer dan een kwartier. Ze liep in 4u21’49 naar een verdiende overwinning. Eveline Dreesen werd tweede in 4u35’15.

Gerry Druyts wint Damse Duivelshond (foto: 3athlon.be/Johan Tack)

Gerry Druyts tweede zege op drie

Gerry Druyts is ‘on fire’. Na een tweede plaats in Wachtebeke pakte hij vorig weekend de overwinning in de cross duatlon van Wommelgem. In Damme kwam hij voor de derde week op rij sterk voor de dag. Na de eerste run greep Gerry de macht in de openingsfase van het mountainbiken. Achter hem volgde ex-cyclocrosser Stijn Deruyter. Die kreeg het gezelschap van een oprukkende Jens Keukeleire. De wielerprof van Lotto-Soudal zette de 15de looptijd neer, op meer dan twee minuten van Gerry Druyts, maar in de MTB-proef schoof hij gestaag op. Samen met Deruyter volgde Keukeleire op 35 seconden van Gerry Druyts.

Stijn Deruyter feliciteert Jens Keukeleire (foto: 3athlon.be/Johan Tack)

Jens Keukeleire nog wat werk aan lopen

In de laatste 10 km lopen bewees Gerry Druyts de man in vorm te zijn. Hij liep nog vijf minuten uit op Stijn Deruyter en meer dan zes minuten op Jens Keukeleire, die het goed deed, maar nog wat mag werken aan zijn lopen. Gerry Druyts won voor de tweede week op rij in 3u28’10. Stijn Deruyter werd tweede in 3u33’21 en Jens Keukeleire mocht mee op het podium in 3u34’13. Bijna vier minuten later werd Pieter Ooms vierde en Niels Mesens pakte de vijfde plaats voor Nico Cornelis.

Hans Van den Buverie wint korte afstand in Damme (foto: 3athlon.be/Johan Tack)

Hans Van den Buverie wint korte afstand

Het off-season zit er al weer op voor toptriatleet Hans Van den Buverie. De winnaar van de Ironlakes triatlon pakte in Damme sterk uit en won de korte afstand. Hans was de snelste over de 5 km lopen, 30 km mountainbiken en 5 km lopen. De triatleet van 12BO4 won in 1u45’20. Meer dan twee minuten later werd Sam Willems tweede. Quinten Dewaele werd derde. Bij de vrouwen won alweer Lien Lanssens voor de jonge Bo Dubin.

Uitslagen Damse Duivelshond 2019