Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironman Argentinie levert drie Belgische slots op voor WK Hawaii 2020
Klaas Taecke en Steven Galliaert mogen naar Kona in 2020
Hawaii

Ironman Argentinie levert drie Belgische slots op voor WK Hawaii 2020

Dit weekend hebben drie Belgische triatleten in de Ironman Argentina hun slot kunnen verzilveren voor het WK Ironman in Hawaii in 2020. De wedstrijd in Mar del Plata was een age group only race. De Belgen deden het goed, met twee podiumplaatsen en drie kwalificaties voor de Ironman in Hawaii. Klaas Taecke, Rudy Hoskens en Steven Galliaert mogen volgend jaar oktober naar Kona. Martine Aerts zal nog een extra poging moeten doen. Haar derde plaats bij de F55 was niet voldoende voor een slot.

Maar 1 slot bij F55

In de categorie F55 finishte Martine Aerts knap als derde in 13u16’23. Voor haar finishten twee Argentijnse atletes en dus was het bang afwachten voor de triatlete uit Knokke-Heist. Er was maar 1 slot beschikbaar bij de F55 en uiteindelijk verzilverde een van de thuisatletes haar kwalificatie. Martine zal dus nog een extra poging moeten doen voor een derde deelname in Hawaii, maar ze mag niettemin trots zijn op haar podiumplaats in Argentinie.

Rudy Hoskens blij met zijn slot

Rudy Hoskens: “Zwaarste wedstrijd ooit”

Volgens Rudy Hoskens was het namelijk een loodzware wedstrijd. Hij moest tot de laatste meters hard knokken voor zijn slot. “Dit was mijn zwaarste wedstrijd ooit,” vertelt Rudy ons. “De wind maakte het superlastig, met snelheden tussen 60 en 70 km per uur. Ik ben zeker tien keer gestorven. Ik liep de slotfase van mijn marathon nog aan 4’16 en kon zo in de laatste 2 km nog een concurrent oprapen. Dat moet voor hem balen geweest zijn, want hij lag op km 40 nog 1 minuut voor op mij. Maar ik ben superblij met mijn tweede kwalificatie voor het WK Ironman in Hawaii,” aldus Rudy. Hij werd vierde bij de M55 in 10u55’53 en dat was voldoende voor een ticket voor Kona.

Klaas Taecke en Steven Galliaert

De beste Belg was Klaas Taecke. De triatleet van het Triatlon Brugge Team liep in Argentinie naar een 9u24’50. Dat was iets meer dan twee minuten te traag om de overwinning te pakken bij de M25, maar zijn tweede plaats levert hem wel een slot op voor Kona 2020. Daar krijgt hij het gezelschap van zijn TBT-ploeggenoot Steven Galliaert. Die finishte in 10u12’37 achtste bij de M50, goed voor kwalificatie voor Kona.