Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgisch kampioenschap kwarttriatlon na 30 jaar nog eens in Limburg in 2020
De zwemfinish van de Steengoed Maastriatlon (foto; TrisportMnK)
Nieuws

Belgisch kampioenschap kwarttriatlon na 30 jaar nog eens in Limburg in 2020

Het Belgisch kampioenschap triatlon over de olympische afstand is toegekend aan Kinrooi. Organiserende club TrisportMnK staat al een paar jaar garant voor een sfeervolle wedstrijd in en rond het Bastion in Kessenich. De wedstrijd vindt in 2020 op zondag 5 juli plaats. Het is overigens voor het eerst in dertig jaar dat Limburg nog eens het BK kwarttriatlon mag organiseren. De laatste keer was in 1990 in Lommel, toen Karel Blondeel de Belgische titel veroverde.

Trisport MnK organiseerde de voorbije twee jaar een triatlon in de tweede divisie van de T3 Series en was vorig jaar ook kandidaat voor de eerste divisie, maar die eer viel uiteindelijk verrassend te beurt aan Weiswampach. Met het Belgisch kampioenschap olympische afstand in 2020 zet TrisportMnK zich ineens op de triatlonkaart.

Volop triatlons in Limburg

Het is overigens goed om zien dat de triatlonsport in volle ontwikkeling is in de provincie Limburg. Zo kondigden de Lommelse Triatleten vorige week aan dat de kwart- en sprinttriatlon van Lommel in 2020 gelukkig opnieuw op de agenda staat. Op zondag 9 augustus wordt het centrum van Lommel weer eens vrijgehouden voor de triatleten nadat de wedstrijd de voorbije twee seizoenen van de kalender verdween. In Genk is er ook nog de Wormstrong triatlon en bij Sportevents zijn Herderen, Bilzen en de Cave triatlon in Kanne al nagenoeg uitverkocht.

Meer info vind je op de website van TrisportMnK