Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironman trekt voor het eerst naar Rusland en organiseert 70.3 IM Sint-Petersburg
Nieuws

Ironman trekt voor het eerst naar Rusland en organiseert 70.3 IM Sint-Petersburg

Groot nieuws op dinsdagmiddag vanuit de Ironman organisatie want in 2020 trekken ze voor het eerst naar Rusland. Op 19 juli 2020 vindt de allereerste 70.3 Ironman Sint-Petersburg plaats. Nooit eerder vond er een Ironman of een 70.3 triatlon op Russische bodem plaats. Het is al de twaalfde nieuwe Ironman organisatie die voor 2020 aangekondigd is. Het parcours is alvast veelbelovend.

De 1900 meter zwemmen gebeuren in het Kanaal van Sint-Petersburg, met finish vlak aan de indrukwekkende Yacht Brug. De triatleten fietsen weg via de Yacht Brug naar de dijk van Sint-Petersburg waar Tsaar Peter De Grote de versterkingen liet aanbrengen om de stad te beschermen. De drie fietsronden gaan ook langs Kronstadt, de marine-site die tot het Unesco-werelderfgoed behoort. Het lopen gebeurt grotendeels op het Yelagin eiland, langs het bekende Yelagin paleis, met aankomst voor het Gazprom voetbalstadion waar onze Rode Duivels in juni ook twee matchen spelen op het EK.

Inschrijven kan vanaf 5 december…