Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Breaking news: ITU haalt World Cup triatlon 2020 in Antwerpen van kalender
Jelle Geens wint de spurt in Antwerpen 2018 (foto: ITU/Tommy Zaferes)
Nieuws

Breaking news: ITU haalt World Cup triatlon 2020 in Antwerpen van kalender

Er komt in 2020 geen wereldbeker triatlon in Antwerpen meer, dat heeft de ITU, de International Triathlon Union, woensdag laten weten. Samen met de annulering van de World Cup triatlon in Kaapstad, communiceerde de ITU dat ook Antwerpen van de kalender is gehaald. De officiele reden zou het verminderen of wegvallen van de steun door de Stad Antwerpen zijn.

Onvoldoende steun van Stad Antwerpen

In 2019 en zeker in 2018 met de winst van Jelle Geens mocht Antwerpen van een succes spreken op sportief vlak, al kregen we achter de schermen te horen dat het behoorlijk wat moeite kostte om het financiele plaatje rond te krijgen. Volgens de ITU zou de Stad Antwerpen niet meer vol achter het de locatie aan het MAS en het parcours door de haven staan.

Het volledige bericht vind je op de website van de ITU. Wij proberen zo snel mogelijk reacties te krijgen van de betrokken partijen. Volg het dus zeker hier op 3athlon.be