Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Mark Cavendish gaat aan triatlon doen… samen met Mo Farah in 70.3 Bahrein
Nieuws

Mark Cavendish gaat aan triatlon doen… samen met Mo Farah in 70.3 Bahrein

In de 70.3 Ironman van Bahrein krijgen we dit weekend topwielrenner Mark Cavendish aan het werk te zien. Hij doet de halve triatlon niet alleen, maar werkt de 90 km fietsen af in een legends team met topzwemster Chloe McCardel en atletiektopper Mo Farah. Wielrenners en triatlon (en duatlon), het is de laatste weken een rode draad tijdens het Belgische off-season. En naast het Legends Team staan er individueel ook een hoop toppers aan de start, met onder andere het debuut van Jodie Stimpson…

Na Adam Hansen in de Ironman van Florida, kregen we Klaas Vantornout als winnaar in de cross-duatlon van Ruddervoorde en vorig weekend nog Lotto-Soudal prof Jens Keukeleire op de derde plaats in de Damse Duivelshond cross duatlon. Ook leuk overigens dat Het Nieuwsblad onze berichtgeving oppikte, met foto’s van onze Johan Tack. En nu is er dus Mark Cavendish die een van de blikvangers wordt in de 70.3 Bahrein.

https://www.instagram.com/p/B5qqhEqASsf/

McCardel, Cavendish en Farah

De Australische Chloe McCardel is een openwater zwemster die menig record brak, waaronder het wereldrecord ‘langste zwemtocht in de oceaan zonder support’. Daarbij zwom ze maar liefst 124,4 kilometer. De Britse Mark Cavendish is winnaar van diverse wielerklassiekers en geldt dankzij zijn vele overwinningen binnen de Tour de France misschien wel als één van de meest succesvolle wielrenners aller tijden. Mo Farah is viervoudig Olympisch Kampioen, nadat hij in zowel 2012 als 2016 de dubbel op de 5000 meter en 10.000 meter pakte. Inmiddels heeft de Brit zich omgedoopt tot marathonloper.

Casper Stornes naast Blummenfelt

We zijn zeer benieuwd of het legends-trio in staat is om de snelste tijd neer te zetten in Bahrein, want het pro-veld ziet er ook indrukwekkend uit, met veel toppers van de korte afstand. Kristian Blummenfelt krijgt in het Middle East Championship het gezelschap van zijn landgenoot Casper Stornes, die je mogelijk nog kent van het sterke fietsnummer in de Noorse clean sweep in Bermuda en in Bahrein vorig jaar. Ook Ben Kanute is van de partij, net zoals Mark Buckingham. Andere grote favorieten zijn Daniel Baekkegard en Michael Weiss, al heeft die er ook al een lang seizoen opzitten. En op de lijst prijkt ook de naam van Alistair Brownlee, al kondigde die na zijn indrukwekkende zege in Busselton vorig weekend een rustperiode aan. Maar met Brownlee weet je nooit…

https://www.instagram.com/p/B5lA0fIAskp/?utm_source=ig_web_copy_link

Debuut van Jodie Stimpson

Bij de vrouwen maakt tweevoudig Commonwealth Games kampioene Jodie Stimpson haar debuut. Haar 2019-seizoen ging verloren door blessure en dus herlegde de Britse haar focus naar een eerste halve triatlon. Naast Jodie is Lisa Norden een opvallende deelneemster. De vice-olympische kampioene van 2012 neemt het op tegen onder andere Holly Lawrence, Sara Svensk en Lucy Hall, bekende van de WTS maar eerder dit seizoen ook al finisher in de 70.3 Ironman Lanzarote.

Het Middle East 70.3 Ironman Championship gaat zaterdag 7 december van start om 6u20 plaatselijke tijd in Bahrein. Bij ons is het dan 4u20.