Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Gerry Druyts wint opnieuw, in hol van de leeuw, Karen Steurs snelste vrouw
Gerry Druyts wint de cross duatlon van Wuustwezel (foto: Chris Hofkens)
Multisports

Gerry Druyts wint opnieuw, in hol van de leeuw, Karen Steurs snelste vrouw

Gerry Druyts heeft zondagmiddag de populaire cross duatlon van Wuustwezel gewonnen, in het hol van de leeuw, want hij klopte er de grote plaatselijke favoriet en achtvoudig winnaar Geert Lauryssen. Druyts is aan een sterke winter bezig en meldt zich steeds nadrukkelijker als favoriet voor de Hel van Kasterlee. Bij de vrouwen stond er geen maat op triatlete Karen Steurs.

Drie op drie voor Gerry Druyts in Wuustwezel (foto: Chris Hofkens)

Derde zege op rij voor Druyts

Voor Gerry Druyts was het de derde overwinning op rij en zijn vierde podium in evenveel weken. Bovendien lijkt hij zich weer helemaal op duatlon toe te leggen, want deze week sloot hij aan bij Team Siktivity van Simon ‘Sikke’ Van Roy en in Wuustwezel toonde hij voor het eerst zijn nieuwe kleuren. Na winst in Wommelgem en Damme kreeg Gerry in Wuustwezel voor het eerst tegenstand van een van de favorieten van de Hel van Kasterlee, waar Druyts zelf ook aan de start staat op 22 december. De cross duatlon van Wuustwezel is de wedstrijd van Geert Lauryssen, want hij won er acht keer op rij.

Tweede plaats voor Geert Lauryssen in Wuustwezel (foto: Chris Hofkens)

Geen negen op negen voor Geert

Zondag kwam er geen negende overwinning voor Geert. Hij kreeg een sterke Gerry Druyts niet losgegooid in de eerste run en ook in het fietsen bleven de twee toppers samen. In de laatste run bleek Gerry Druyts de snelste. Hij haalde het in 1u10’20. Geert Lauryssen werd tweede op 31 seconden en Lander Sels pakte de derde plaats in 1u12’15.

Karen Steurs snelste vrouw in Wuustwezel (foto: Chris Hofkens)

Titelverdedigster wint opnieuw

Bij de vrouwen was het al snel duidelijk dat Karen Steurs voor de winst zou gaan. De titelverdedigster zette net als vorig jaar de concurrentie op een stevige achterstand. Ze won overtuigend in 1u24’56. Lotte De Vet was de beste van de rest met een knappe tweede plaats in 1u29’31. Caren Commissaris pakte de derde plaats.

Uitslagen Wuustwezel 2019

Foto’s cross duatlon Wuustwezel door Chris Hofkens