Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Diego Van Looy debuteert en wint marathon Lanzarote in minder dan 2u30
Diego Van Looy wint marathon Lanzarote in 2u29 (foto: Lanzarote Marathon)
Multisports

Diego Van Looy debuteert en wint marathon Lanzarote in minder dan 2u30

Duatlon-wereldkampioen en toptriatleet Diego Van Looy heeft dit weekend bij zijn debuut de internationale marathon van Lanzarote gewonnen. Diego pakte de overwinning in een snelle tijd van 2u29’21. Onze landgenoot vertoeft al een tijdje op Lanzarote om zich voor te bereiden op het 2020 triatlonseizoen en blijkbaar zit de conditie ook in het off-season nog erg goed.

Van 2u44 naar 2u29

Voor de 28-jarige Van Looy was het zijn allereerste marathon. Eerder liep hij al een aantal keer de marathon-afstand, maar dan als slotstuk van de volledige triatlons die hij deed. In de Embrunman in 2018 zette hij op een lastig parcours 2u44 neer in de afsluitende marathon, na 3,8 km zwemmen en 180 km fietsen. In Lanzarote geen zwemmen en fietsen, alleen lopen en Diego vond meteen zijn goeie ritme. Hij won overtuigend in 2u29’21 en haalde het met 6 minuten voorsprong op de Spanjaard Alfaro Peru San Ildefonso (2u35’51) en bijna negen minuten voorsprong op de Brit David Morris (2u38’12).

Alpe d’Huez en Embrunman

In 2020 mikt Diego opnieuw op een aantal zware wedstrijden. Zo heeft hij alvast zijn deelname bevestigd aan de Alpe d’Huez long distance triatlon op 30 juli en de Embrunman op 15 augustus, die hij in 2018 won.