Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
De 19 van 2019 – 19: Lotto Soudal prof wordt Ironman na Belgische zwemlessen
Adam Hansen in de Ironman Florida (foto: Ironman)
De 19 van 2019

De 19 van 2019 – 19: Lotto Soudal prof wordt Ironman na Belgische zwemlessen

Het is tijd om terug te kijken op een bijzonder interessant jaar, met de 19 best gelezen artikels van 2019 op 3athlon.be. We starten onze countdown met een opvallende prestatie in de Ironman Florida waar Lotto-Soudal wielerprof Adam Hansen tot (bijna) ieders verrassing aan de start stond. Wij spraken met werelduur-recordhouder Victor Campenaerts, die de Australier nog wat zwemlessen gaf…

Winnaar Joe Skipper kwam na 7u46’28 over het rode tapijt. Adam Hansen deed er 9u05 over, met een behoorlijk zwemnummer en een indrukwekkende fietsproef. Hij realiseerde de vierde tijd van alle pro’s in Florida. Nochtans was dat vroeger zijn minste onderdeel toen hij met triatlon begon. Dat vertelde Victor Campenaerts, tot eind december nog ploegmaat van Adam bij Lotto-Soudal voor de wereldrecordhouder overstapt naar NTT.

“Als triatleet een slechte fietser”

“Voor mij was het geen verrassing,” vertelt Vocsnor. “Adam is ooit begonnen als triatleet, maar hij was toen een slechte fietser. Daarom is hij naar Europa gekomen, om zijn fietsniveau op te krikken. Nu lijkt dat als wielerprof ondertussen goed gelukt te zijn. Daarom wil hij graag stilaan weer de triatlonsport hervatten.”

“Zwemlessen gegeven”

De prestatie in de Ironman van Florida heeft Adam Hansen deels te danken aan Victor. “Tijdens de Ronde van Guangxi in China heb ik hem in het hotel nog zwemlessen gegeven,” legt Victor uit, “om zijn techniek wat bij te schaven. Mijn mond viel open hoe goed hij zwom. En hij meende het, want om middernacht ging hij nog op de loopband omdat hij niet lang voor die ronde zijn enkel gebroken had.”

“Fietsrecord in Hawaii is meer voor tijdrijders”

Er zijn al heel wat (ex-)pro wielrenners die in het verleden gemikt hebben op het fietsrecord in de Ironman Hawaii. Victor Campenaerts ziet Adam nog niet meteen voor dat record gaan. “Ik vrees dat Adam daarvoor te weinig tijdrijder is. Neenee, da’s eerder iets voor mij over een paar jaar,” besluit Victor al lachend.