Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lotto-Soudal wielrenner zet 4de fietstijd neer in snelle Ironman Florida triatlon
Adam Hansen in de Ironman Florida (foto: Ironman)
Nieuws

Lotto-Soudal wielrenner zet 4de fietstijd neer in snelle Ironman Florida triatlon

De Ironman van Florida werd afgelopen weekend gewonnen door de Britse hardrijder Joe Skipper in een nieuwe recordtijd. Met 7u46’28 verpulverde de ex-wielrenner het parcoursrecord en dat nauwelijks drie weken na zijn zesde plaats in het WK Ironman in Hawaii. Skipper legde de basis voor zijn overwinning in een fietsproef van 4u05’51 over de 180 km. De vierde fietstijd van de dag overall ging naar een opvallende triatleet: Lotto-Soudal wielrenner Adam Hansen, die 4u15’23 op zijn Ridley fiets zat.

Big cockpit…

Adam Hansen is een grote meneer in het wielrennen, letterlijk en figuurlijk. De Lotto-Soudal prof meet 1m86 en wellicht het meest opvallende was zijn fietspositief met zowat de hoogste aero-cockpit ter wereld 😉 Zijn zwemmen viel overigens mee. De Australier legde de 3,8 km zwemmen af in 1u00’11. Op de fiets pakte Adam stevig uit. Met 4u15’23 zette hij op zijn Ridley Dean de vierde beste fietstijd van alle deelnemers neer. Ter referentie: winnaar Joe Skipper deed er 4u05’51 over. Alleen aan het lopen is nog wat werk. De marathon werd een lastig karwei met een tijd van 3u37’03. Maar Adam zelf vond dat hij het vooral in ’transition’ had laten liggen, tijdens de wissels:

Eindtijd van 9u05

Een eindtijd van 9u05’54 is helemaal niet slecht voor Adam Hansen. En het leverde hem een achtste plaats op in de M35 age group. Dat was een zevental minuten trager dan onze landgenoot Willem Langmans die in dezelfde categorie vierde werd. Die heeft alvast een sterk verhaal. Met zijn finish in Florida treedt Hansen overigens in de voetsporen van zijn vroegere collega Jurgen Van den Broeck, die vorig jaar zijn debuut maakte in de 70.3 Ironman van Nice.

https://www.instagram.com/p/B4fvu4NAdiC/
https://www.instagram.com/p/B4fwQ5zg9fo/
https://www.instagram.com/p/B4fwktrADhB/

Vierde keer sub-8 voor Skipper

Maar het grootste nieuws uit de Ironman van Florida blijft de schitterende zege van Joe Skipper. De sympathieke Brit is al een paar jaar een gevestigde waarde in de Challenge Geraardsbergen, waar hij dit seizoen uit de wedstrijd moest stappen en in 2018 nog vierde werd. Skipper pakte zijn ticket voor Hawaii en kan zich de rest van 2020 voorbereiding op het WK Ironman, waar hij een paar weken geleden knap zesde werd. In Florida dook hij al voor de vierde keer onder de magische grens van acht uur!

https://www.instagram.com/p/B4YWmaaBaou/