Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Stenn Goetstouwers klopt Van Riel en Aernouts en springt finale BK Bommetje
Marten, Stenn en Bart bij de kwalificaties van het BK Bommetje (foto: Sportoase/Jef Goetschalckx)
Fun

Stenn Goetstouwers klopt Van Riel en Aernouts en springt finale BK Bommetje

Toptriatleet Stenn Goetstouwers van het 185-Sportoase-Cecemel team van Marc Herremans is een van de tien finalisten op het BK Bommetje. Op dit ludieke evenement van Sportoase werden er punten gegeven op de best uitgevoerde ‘Bommetje’ sprongen. Stenn Goetstouwers nam het in de kwalificaties op tegen onder andere Marten Van Riel en Bart Aernouts, maar die moesten het onderspit delven.

Kwalificaties in 3 Sportoases

Bart Aernouts maakt zich klaar voor het BK Bommetje (foto: Sportoase/Jef Goetschalckx)

Heel wat deelnemers gaven het beste van zichzelf. In Sportoase Roeselare, Brasschaat en Leuven kon elke Belg zijn of haar kans wagen om zich te kwalificeren voor de grote finale in Leuven op 2 januari 2020. Wie die dag aan de haal gaat met de titel van Belgisch Kampioen mag niet enkel een jaar lang pronken met de titel van regerend Belgisch Kampioen, maar kan ook een jaar lang kosteloos zwemmen in Sportoase.

8,80 en 8,85 voor Marten en Bart

Marten Van Riel op ATV over het BK Bommetje (foto: Sportoase/Jef Goetschalckx)

En of de oproep gehoor kreeg! Bijna 90 kandidaten lieten het beste van zichzelf zien, ook atleten als Marten Van Riel, Bart Aernouts en Stenn Goetstouwers deden een gooi naar een ticket voor de grote finale in Sportoase Philipssite. Marten Van Riel, niet meteen een zwaargewicht, zette toch een mooi gemiddelde van 8,80 punten per sprong neer. “Ik ben net terug van een stage in Fuerteventura waar ik hard getraind heb op de springplanken,” lachte onze olympier bij ATV. Ook Bart Aernouts staat ondanks het off-season nog lekker scherp. Hij realiseerde 8,85 punten gemiddeld per sprong.

De Tank van Wuustwezel naar finale

De winnende sprong van Stenn Goetstouwers op het BK Bommetje (foto: Sportoase/Jef Goetschalckx)

Maar dat was onvoldoende om de finale te halen. Stenn Goetstouwers slaagde daar met zijn gespierde lijf wel in. De ‘Tank van Wuustwezel’ sprong een mooi gemiddelde van 8,95 punten bij elkaar en kwalificeerde zich zo voor de finale van 2 januari. Benieuwd wie het tegen Stenn opneemt in de finale? Bekijk dan het verslag van de kwalificaties op de website van Sportoase.

BK Bommetje op ATV