Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seppe Odeyn wint voor de achtste keer op rij de Hel van Kasterlee
Seppe Odeyn won in 2019 zijn 8ste Hel van Kasterlee (foto: 3athlon.be/Jim De Sitter)
Multisports

Seppe Odeyn wint voor de achtste keer op rij de Hel van Kasterlee

Seppe Odeyn heeft zondag de Hel van Kasterlee, de zwaarste cross duatlon ter wereld, opnieuw gewonnen, en met overmacht. De Flandrien legde de 15 km lopen, 120 km mountainbiken en 30 km lopen af in 7u47. Geert Lauryssen was de enige die nog voor wat weerwerk kon zorgen maar een enkelblessure gooide roet in het eten. En zo pakte Seppe zijn achtste zege op rij in zijn Hel van Kasterlee.

Seppe ging meteen in de eerste run van 15 km aan de leiding. Geert Lauryssen was de enige die mee kon, maar in de slotfase moest hij Seppe laten gaan en het verschil bedroeg een 20 seconden bij de wissel. Op de mountainbike bleven de twee vlot aan de leiding. Sterke fietsers als Kevin Van Hoovels, Gerry Druyts en Kris Henderieckx slaagden er niet in om echt dichterbij te komen.

Enkelblessure Geert Lauryssen

Halfweg het fietsen stapte Geert Lauryssen uit de wedstrijd. “Te veel last van mijn enkel en ik wou mijn zomerseizoen niet naar de knoppen doen,” vertelde Geert. “Ik had vooraf gezegd dat ik zou stoppen als ik te veel pijn had. Seppe is sterk vandaag. Ik zie, zonder pech, niemand meer terugkomen,” aldus Geert. En er zou inderdaad niemand meer terugkomen. Seppe bleef alleen op kop en startte de 30 km lopen met een voorsprong van meer dan 12 minuten op Kevin Van Hoovels en Simon Stevens.

Halfweg het lopen kreeg Kevin Van Hoovels het moeilijk. De olympier ging van wandelen naar lopen, maar zag het podium al snel verdwijnen. Simon Stevens, vorig jaar zevende, nam de tweede plaats in. Tom Steenackers liep naar een mooie derde plaats. In de slotronde veranderde er niets meer. Seppe Odeyn won zijn achtste Hel van Kasterlee in 7u46’07. Granfondo renner Simon Stevens werd tweede in 8u00’24 en Tom Steenackers pakte voor eigen volk de derde plaats in 8u14’05

Natalie Franken wint in haar derde Hel

Natalie Franken wint de Hel van Kasterlee 2019 (foto: 3athlon.be/Jim De Sitter)

Bij de vrouwen ging Natalie Franken aan de leiding. Titelverdedigster Mandy Dammekens werd de laatste dagen door griep getroffen en gaf er de brui aan na de tweede ronde fietsen. Franken ging voorbij aan Marlies Beckers, maar in het lopen kwam Julie Debock nog sterk terug.

En zo kregen we in de slotronde nog veel spanning. Uiteindelijk haalde Natalie Franken het. Dit jaar werd ze al tweede in de Alpsman en vorige week werd ze nog verkozen tot Sportvrouw van het Jaar in Lommel. In het lopen bleef ze op kop, voor een oprukkende Julie Debock. Natalie Franken won de Hel van Kasterlee bij haar derde deelname in 10u56’11. Julie Debock werd tweede en Marlies Beckers pakte de derde plaats.

“Dit had ik nooit verwacht,” vertelde Natalie. “Ik schrok er al van toen ik hoorde dat ik op de fiets aan de leiding lag. Het was enorm zwaar, maar ik heb er van genoten. Ik was al twee keer vierde geworden en ik dacht onderweg nog dat als ik op het podium zou finishen, dat het goed geweest zou zijn. Maar nu moet ik zeker terugkomen om mijn titel te verdedigen?” aldus winnares Natalie Franken.

Resultaten Hel Kasterlee 2019

Check het live verslag van 3athlon.be