Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
De 19 van 2019 – 18: Als je alle afstanden gehad hebt? Dan doe je een Ultraman in Israel
De 19 van 2019

De 19 van 2019 – 18: Als je alle afstanden gehad hebt? Dan doe je een Ultraman in Israel

Nico De Neef stond in het voorjaar volop in de schijnwerpers, met heel wat aandacht voor zijn geweldige derde plaats in The Ultraman Challenge in Israel. Hij had in 23 maanden al alle triatlonafstanden afgelegd, van sprint tot volledige. En dus werd het tijd voor een nog zwaardere uitdaging: een ultra-triatlon in de Israelische woestijn. Het levert hem een 18de plaats op in ons jaaroverzicht van de 19 best gelezen artikels van 2019.

“Inspirerende finish in La Roche”

Nico begon bijna drie jaar geleden na het overlijden van zijn vader met triatlon. “Als allereerste wedstrijd koos hij in 2017 de loodzware triatlon van La Roche,” vertelt onze hoofdredacteur Hans Cleemput. “Ik haalde hem als speaker als allerlaatste atleet binnen. Maar hij deed het maar, na een drietal maanden trainen. Zijn verhaal was inspirerend en ‘Del Neffio’ bleef regelmatig contact houden. Zo bleef ik op de hoogte van al zijn prestaties, met als hoogtepunt die derde plaats in The Ultraman Challenge in Israel. Aangezien het echte seizoen nog op zich liet wachten, zorgde Nico die week voor een eerste grote piek aan bezoekers op 3athlon.be… En terecht.”

Ultrakid Johannes

Tijdens de kerstweek was Nico nog te zien in Kortrijk tijdens de Warmste Week, nadat hij met Ultrakid Johannes in barre weersomstandigheden van Leuven naar Kortrijk fietste voor het goede doel. Het Ultrakid project is het nieuwe hoofddoel van Nico in 2020. Hij gaat opnieuw The Ultraman Challenge in Israel afwerken, maar deze keer samen met Johannes, de Ultrakid die gekluisterd is aan de rolstoel, maar die bewijst dat je ondanks alles toch aan sport kan doen.

“Enorm karakter van Nico en Johannes”

“Ik ben ervan overtuigd dat het Nico en Johannes gaat lukken,” zegt Hans. “In de wedstrijden waarin het duo aan de start stond, hebben ze telkens geweldige prestaties neergezet en de sfeer was elke keer fantastisch. Die twee vormen een geweldig duo. Om nog niet te spreken over het enorme karakter van Nico en Johannes. Denk daar maar eens aan als je kapot zit in een wedstrijd of als je geen zin hebt om te trainen…”

Je kan Nico en Johannes volgen op Ultrakid.be

Bekijk hier alle artikels over Nico De Neef en Ultrakid Johannes