Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
DE 10 van Mario Vanacker
Nieuws

DE 10 van Mario Vanacker

Onze huisfotograaf Mario Vanacker snuisterde voor ons doorheen zijn fotoselectie van vorig jaar met de opdracht zijn ‘best of 10’ te verzamelen. Heel wat werk voor Mario wetende dat hij in eigen land bijna wekelijks trouw op post was met de camera in de hand. Wij zijn dan ook net als jullie razend benieuwd hoe zijn selectie eruit ziet.

1. Lentekriebels

“Het BK LD Duatlon in Geluwe was voor mij een speciale wedstrijd omdat het hele circus zich afspeelde niet ver van mijn achtertuin. Het is de streek waardoor ik zelf regelmatig kilometers maal en ik ken de wegen dan ook uit mijn hoofd. De lentekleuren met het aanwezige enthousiasme maken de foto compleet.”

2. Trivakantieland

“Met deze nieuwe reeks waaraan ik mocht meewerken doorkruiste ik samen met Tom Verelst opnieuw het hele land. Ik kende het geluk om opnieuw heel wat leuke mensen te ontmoeten en hen op beeld te mogen vastleggen. Iedere atleet heeft zijn of haar eigen unieke verhaal waar ik maar al te graag naar luisterde.”

3. Spektakel alom

“De Xterra race in Name staat jaarlijks garant voor spektakel en is gewoon een van de wedstrijden in België die je eens moet gezien hebben. Voor mij vormt het jaarlijks een nieuwe uitdaging om de perfecte spot te vinden om dit alles in beeld te brengen.”

4. Wat heb ik gedaan?

“Een finishfoto is op zich iets heel mooi om te maken, maar het moment er net na kan soms nog zoveel meer zeggen. Yeray lijkt nog niet goed te beseffen dat hij net een wedstrijd van wereldniveau op zijn naam wist te schrijven.”

5. Eeuwig respect

“Misschien is volgende foto wel de knapste foto die ik mocht maken vorig jaar. Mijn respect voor para-atleten was al torenhoog maar na deze reportage is mijn waardering alleen nog maar gestegen…”

6. Perfecte moment

“Sara kende een zeer sterk seizoen en in Geraardsbergen wou ik haar dan ook op een mooie plek spotten wanneer ze jacht maakte op de Belgische driekleur. Als fotograaf hoop je altijd op dat kleurrijk tafereel die in de lucht hangt en wanneer je die plaats aantreft, dan kan je deze zwartwit foto maken die je in gedachten had.”

7. Charmes op tafel

“Ah het leven als fotograaf, het is belangen zo slecht niet!”

8. Die adrenaline is alles

“Ook al sta je langs de zijlijn, als fotograaf voel je zelf aan hoe de spanning in de wedstrijd stelselmatig wordt opgebouwd. Aan de finish sta ik dan klaar om het apotheose, de emoties die de vrije loop worden gelaten vast te leggen op beeld.”

9. Alarm: klepper op komst

“Technisch gezien is die zeker niet mijn beste foto. Maar als je een wereldtopper richting je lens ziet naderen is zeker een fijn gevoel…”

10. Friendship…

“Op mijn jaarlijkse afspraak tijdens het BK Ploegentriathlon is de algemene mix van diverse team zeer boeiend. Om de Belgische titels wordt er gestreden op het scherpst van de snee maar deze wedstrijd is zoveel meer dan dat… Teamspirit is alles waar het om draait binnen deze discipline. Deze foto is daar het perfecte voorbeeld van: Regen? boeit niet… Ze gaan er gewoon samen door!”