Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
De 10 van Gert-Jan D’haene
Nieuws

De 10 van Gert-Jan D’haene

Naast de micro neemt Gert-Jan D’haene ook steeds meer de camera in de hand. Dit jaar trok hij voor ons dan ook de wereld rond om enkele grote events van naderbij te volgen. Zowel in het WTS-circuit alsook bij Ironman en Challenge wedstrijden gaf onze reporter het beste van zichzelf om alle info te verzamelen en deze weer te geven in woord en beeld. Een deel van dit resultaat kan je nu bekijken in zijn best of selectie.

Eenzame leidster

“Twee maal dit jaar kruiste ik het pad van Lucy Charles. Telkens stond ik met grote ogen te kijken wat een prestatie deze atlete neerzet in het water. Die sterkte in het water zorgt er niet voor dat ze daarom de makkelijkste weg inslaat. Eenmaal op de fiets ziet ze voor haar de grote leegte met achter haar een voor een dorstige atletes die als opgejaagd wild elkaar opjutten om haar wiel te pakken te krijgen…”

WK Ironman 70.3 Nice

Schoonspringen

“De Grand Final in Lausanne was een van de hoogtepunten dit seizoen. Animo alom en net zoals in Hamburg stond er een WK Mixed Team Relay op het programma, deze keer weliswaar voor de youngsters. Deze discipline binnen de triathlon is een waar schouwspel om duimen en vingers van af te likken. Bedankt IOC om dit vanaf Tokyo 2020 in het programma van de Olympische Spelen op te nemen, jullie zullen er geen spijt van hebben.”

WK Mixed Relay U23 Lausanne

Voorjaarkriebels op De Muur

“De Challenge Geraardsbergen, een grote aanwinst binnen onze nationale kalender. Het publiek was andermaal rijkelijk aanwezig enja… als absolute wielerfan herleef zeker wanneer ik opnieuw de kasseien van de mythische bult mag opstormen. Deze keer weliswaar om atleten en atletes te spotten die hun aerodynamische vormgeving even moeten laten voor wat het is en gewoon met hun brute spierkracht de kinderkoppen moeten trotseren tot wanneer het zicht op de kapel hen verlost… voor even…”

Challenge Geraardsbergen

Chasing Freddy

“Hoe het is om een atleet van dit kaliber nauw op de voet te volgen? Enorm! Ja, we zijn streekgenoten en ja, we hebben beide dezelfde broodheer dus neen we waren op het Zuid-Amerikaanse eiland geen nobele onbekenden voor elkaar. Maar de heldenstatus die deze man in mijn hoofd heeft verworven zal nooit verdwijnen. Een karakterman die een transformatie doormaakt wanneer hij het water induikt en die vanaf dan , gefocust tot op het bot, zijn blik naar voor blijft houden om te tonen dat met hem altijd moet rekening gehouden worden tot de dag dat hij het zelf voor bekeken houdt.”

Ironman Cozumel

Het jaar van de Noren

“2019 was naast de epische prestaties van onze Hammers ook het jaar van de Noren. Op die enkele wedstrijden waar ik de wereldtop zag waren het ‘de Noormannen’ die op indrukwekkende wijze hun slag sloegen. Logisch zou zijn dat ik hier een foto plaatste van Wereldkampioen Iden in Nice maar wat Kristian Blummenfelt etaleerde in Lausanne liet bij mij nog een grotere indruk na. Eenmaal de loopschoenen aan begon hij als een bezetene aan dat laatste obstakel op zoek naar de winst in de Grand Final. Eenmaal het pak je opnieuw in het vizier krijgt en halverwege dreigt ingelopen te worden is de strijd verloren, behalve die dag… “

WTS Grand Final Lausanne

De globetrotter

“Wie het reisplan van Marten dit jaar bekijkt zal bijna niet weten waar te kijken wanneer je alle vluchtroutes elkaar ziet kruisen. In China troffen we elkaar opnieuw want voor de Military World Games waren wij beide voor Defensie trouw op post in Wuhan. Marten weliswaar ietwat later omdat hij net… van een andere wedstrijd kwam. Eenmaal Marten het atletendorp betrad stak hij al snel zijn fiets in elkaar. Na een korte babbel wist ik al snel wat het eerste plan was: Ik nam de camera bij de hand en even later waren we opnieuw vol aan de bak”.

Military World Games Wuhan

Kijk en leer…

“Niet alleen tijdens wedstrijden, maar ook na ieder evenement geef ik mijn ogen de volle kost. Tijdens mijn rondreis leer ik talloze fotografen kennen en met veel plezier bekijk ik dan ook hun werk. Ik kijk, vraag, leer, probeer en kom tot nieuwe resultaten…”

WTS Lausanne

Een persoonlijke kwestie

“In een wereld waarin je voortdurend rondloopt maak je nu eenmaal vrienden, gelukkig… Op het einde van 2017 zie ik Simon net voor mij een pijnlijk grimas trekken wanneer hij de finish al winnend overschrijdt, nog niet goed beseffend dat een lange terugweg hem voor de boeg staat. Deze foto is dan ook het bewijs dat je altijd het geloof moet bewaren, zeker in jezelf! Ik sta opnieuw net na de finish op hem te wachten… Deze keer weliswaar geen grimas te bespeuren maar een blik vol vertrouwen. Ik geniet maar bewaar de focus, leg het beeld vast en dan mag het toestel voor even langs de kant. Hij is terug!”

BK OD Triatlon Wuustwezel

In het pak

“The Chamionship, mijn grote vuurdoop middenin het grote pak. De wereldtop is aanwezig en ik mag getuige zijn van dit alles vanop de eerste rij, waanzin…”

The Championship Samorin

Komt goed

“Als ik dan toch een foto van Pieter wil plaatsen, waarom dan een van Cozumel hoor ik jullie zeggen? Ik was getuige van zijn machtsontplooiing op de fiets in Samorin en natuurlijk was ik hier danig van onder de indruk, maar Pieter volgens mij evenzeer. In Cozumel zie ik een andere, rustigere atleet naast mij uitrijden die met het nodige vertrouwen laveert tussen allemaal kampioenen. Het plot werd dan wel bruusk verstoord toch zag ik genoeg die dag om positief te zijn voor de toekomst. Het komt goed.”

Ironman Cozumel