Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleten als kuddebeesten
Nieuws

Triatleten als kuddebeesten

Onze collega’s bij 3athlon.nl deden eerder deze maand de resultaten van analyse van Strava data uit de doeken. Hieruit bleek dat groepsritten gemiddeld harder én verder gaan. Wij vroegen het aan jullie via Instagram: trainen jullie liever in groep, of toch alleen?


Gemiddeld genomen zijn groepsritten zelfs twee keer langer dan individuele ritten. Daarnaast gaan deze ritten, ook weer gemiddeld genomen, zes procent harder.

3athlon.nl

Een Belgische triatleet is niet anders dan de doorsnee Strava gebruiker. Met 73% die kiest voor groepssessies blijkt dat we toch niet zo op ons zelf gekeerd zijn als ons wel eens verweten wordt.

Maar heeft solo trainen dan geen voordelen? Dit zou te kort door de bocht zijn. Soms is schema van atleet A niet compatibel met dat van atleet B. Op dat moment kan je óf halsstarrig vasthouden aan de planning óf het nuttige aan het aangename koppelen. Ieder z’n meug.


Ben jij ook een fervent Strava-gebruiker? Sluit je dan gratis aan bij de 3athlon-groep en vergelijk al jouw trainingen met andere fanatiekelingen!